Aha! Zoveel dagen mag je camper of caravan thuis voor de deur staan

camper caravan

Handig om te weten!

Nu de zomervakantie voor de meeste mensen in volle gang is, staat kamperen ook hoog in het vaandel. Maar, weet je eigenlijk wel hoelang je jouw camper of caravan tijdens de voorbereidingen of daarna voor je huis mag stallen? Wij vertellen je het.

Regels

Er zijn een hoop regels verbonden aan het stallen van je camper of caravan voor je huis. Toch is dit per gemeente anders geregeld. In de meeste gemeenten mag je je camper of caravan drie dagen achterelkaar op de openbare weg laten staan. Let wel op: voor sommige gemeenten kan de maximale termijn korter of langer zijn. Het is dus verstandig om in de Algemene Plaatselijke Vordering (APV) van jouw gemeente te kijken.

Denk je de regels te slim af te zijn en je camper of caravan na drie dagen te verplaatsen, dan kunnen we je teleurstellen. De drie dagen gaan helaas niet opnieuw in. Daarnaast horen bij de openbare weg ook pleintjes, plantsoenen, stoepen etcetera, het is dus niet slim om je camper of caravan daar neer te zetten na die drie dagen.

Langer laten staan

Heb jij je voertuig wel vaker wat langer op de openbare weg laten staan? Kijk er dan niet raar van op als de politie ineens op de stoep staat. Je kunt dan namelijk een boete krijgen. De boete voor een caravan of camper die te lang voor de deur staat bedraagt €90. Ben je het daar niet mee eens en weiger je dus om die boete te betalen? Dan is de kans groot dat ze je voertuig wegslepen.

Eigen oprit

Het parkeren van je camper of caravan op je eigen oprit verschilt ook weer per gemeente. De ene gemeente is hier bijvoorbeeld wat strenger in dan de andere gemeente. Zo kan jouw voertuig zo het hele jaar op de oprit staan, terwijl een ander direct een waarschuwing krijgt. Weet je niet wat er in jouw gemeente geldt? Check dan voor de zekerheid de APV van jouw gemeente.

Lees ook: Aha: op deze manier maak je je ventilator goed schoon

Bron: Libelle | Beeld: Pexels