Airfryer vs. frituurpan: dit is de gezondste optie

Is de airfryer nu echt gezonder dan de frituurpan? Dit is het antwoord

Een gezonde levensstijl lijkt steeds populairder te worden. Gezond eten is daarbij – uiteraard – een belangrijk onderdeel. De ongezonde, vette frituurpan wordt dan ook veel minder vaak aangezet. Sinds de komst van de airfryer lijken mensen massaal over te stappen naar deze ‘gezonde’ optie van frituren. Maar is dit eigenlijk wel zo gezond? Wij zochten het voor je uit.

Airfryer vs. frituurpan

De frituurpan kenden we allemaal als dé manier om friet en bittergarnituur te bereiden. Tot er een grote concurrent op de markt kwam: de airfryer. Deze heteluchtfriteuse gebruikt – zoals de naam al doet vermoeden – hete lucht in plaats van frituurvet. Hierdoor zou voedsel veel gezonder bereidt worden, zonder omhult te zijn in een dikke laag ongezond frituurvet. Maar de grote vraag luidt nu: is deze nieuwe uitvinding ook wel zo gezond als beweert wordt? Het verlossende antwoord lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2