Zo kan het ook: 8 tips voor alternatieve bloempotten

Voor als je eens iets anders wilt dan de standaard variant  

Planten zijn hot! En voor de echte plantenliefhebbers geldt: hoe meer hoe beter. Heb jij ook een kast vol bloempotten, maar wil je wel eens variëren? Dan kun je ook servies, takjes of oude blikken gebruiken. Hoe? Wij geven je inspiratie voor acht alternatieve bloempotten. 

1. Oude blikken 

Je hebt vast en zeker nog wel ergens oude blikken liggen op zolder. Deze zijn ideaal om een plant in te zetten! De combinatie van frisse groene planten en een vintage blik, is een verrassend leuke combinatie. Als je geen vintage blik in huis hebt, kun je natuurlijk ook een verfblik of groenteblik gebruiken. Gebruik een strak en effen blik, als je meer van modern houdt. En tot slot kun je een ‘saai’ blik natuurlijk ook zelf pimpen. Genoeg opties!

2. Houten kist

Een houten kist kun je ook prima gebruiken om je planten in te zetten. Door het hout krijgt het geheel meteen een warme uitstraling. Houten kisten heb je, net als planten, in alle soorten en maten en je kunt dit zowel voor binnen- als buitenplanten gebruiken. Gebruik je de kist binnen? Zorg dan wel dat hij waterdicht is. 

3. De lucht in

De ideale oplossing als je vensterbanken en kastjes vol zijn: zet je planten omhoog! Gebruik hiervoor een leuke standaard, die past bij de stijl van jouw huis, en je hebt meteen een eye catcher in je interieur!

4. Theeservies

Een theeservies is ideaal voor de kleinere plantjes uit je collectie. Gebruik hiervoor het old school servies van je oma of juist een moderne variant. Zet de plantjes in een groepje bij elkaar, op een rijtje in de vensterbank of zet er één op een plek waar je ruimte over hebt. Zo heb jij unieke bloempotjes én het geeft een ontzettend leuk effect.

5. Plantenwand

Onderstaande tip is voor de echte plantenliefhebber. Deze hangende plantenwand is een mooi item in je woon- of slaapkamer én je kunt er lekker veel planten in kwijt. Het staat ontzettend leuk en is multifunctioneel: de plantenwand dient namelijk ook als room divider.

6. Rieten mand

Zowel voor binnen als buiten een ideale bloempot: de rieten mand. Verkrijgbaar in diverse soorten, maten, kleuren en stijlen, dus er is altijd een die in je interieur past. Ook bij deze bloempot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij waterdicht is als je hem binnen gebruikt.  

7. Natuurlijke look 

Een tip voor de creatievelingen onder ons: pimp je bestaande bloempotten met takjes. Op deze manier hoef je geen nieuwe investeringen te doen. Takjes kun je makkelijk in het bos vinden. Gebruik je ‘oude’ bloempot als de basis. Zo ziet je bloempot er toch net even anders uit en je creëert een mooie natuurlijke look.

8. Verzameling

Geen losse bloempotten, maar één grote bloempot met verschillende ‘vakjes’. In deze houten variant kun je heel wat planten kwijt en het straat prachtig in je interieur. De creatieve mensen maken deze natuurlijk gewoon zelf!

Lees meer: Kamerplanten verpotten: zo doe je dat

Bron: Pinterest | Beeld: Unsplash