Dit is de reden dat je altijd een nagelvijl in je auto moet hebben

Een simpele nagelvijl is toch wel essentieel

Veel vrouwen hebben een nagelvijl in hun handtas voor het geval zo’n irritant haakje opeens aan hun nagel zit of de nagel scheurt. Dan moet de schade natuurlijk meteen hersteld worden. Maar wist je al dat het ook van belang is om een nagelvijl in je auto te hebben?

De reden verwacht je vast niet!

Ruitenwisser

Iedereen die in de winter regelmatig achter het stuur zit, weet dat de ruitenwissers heel wat te voortduren krijgen. Veel regendruppels die weggeveegd moet worden, maar ook ijs wat toch nog op je ruiten zit eisen hun tol van de ruitenwisserbladen. Ze kunnen dan snel achteruit gaan. Als de ruiterwissers hun werk niet goed doen, is dat absoluut niet veilig. Je kunt ze alleen niet ter plekke vervangen als je onderweg bent, maar juist dan biedt een nagelvijl uitkomst!

Oplossing

Wanneer ruitenwissers te vaak worden gebruikt, zullen ze alleen maar water opnemen en verder over je ruit verplaatsen in plaats van goed wegvegen. Dit bevordert het zicht niet bepaald. Gelukkig deelt Patrice Banks, eigenaar van Girls Auto Clinic in Philadelphia, een tip: “Je kunt je ruitenwisserbladen repareren door het gedeelte wat in contact komt met je autoruit te vijlen met een nagelvijl. Het geeft je ruitenwisser een tweede leven!” Wij zijn erg benieuwd of de tip echt werkt, maar het klinkt vrij logisch en lijkt ons zeker het proberen waard.

Lees ook: Au, nagel gescheurd! Geen probleem, met dit gekke trucje heb je je nagel zó gerepareerd!

Bron: Tip Hero | Beeld: Pixabay