Nieuwe badkamer? Dít worden de 5 populairste trends in 2021 

Je hoeft niet voor elke trend de complete badkamer te verbouwen 

Staat er bij jou binnenkort een verbouwing van de badkamer op de planning? Ga je nieuwbouwen of ben je gewoon dol op alles wat met interieur te maken heeft? Wij geven je graag wat inspiratie met deze vijf badkamertrends voor 2021. En nee, voor deze trends hoe jij niet je hele badkamer te verbouwen. Met een paar kleine aanpassingen ben jij ook helemaal on trend. 

1. Grote tegels

Anno 2021 mag het allemaal iets strakker en cleaner zijn. Hoewel kleine tegels heel gezellig kunnen zijn en een bepaalde retro vibe hebben, zien we volgend jaar vooral grote, rechthoekige tegels in badkamers. Dat lijkt niet alleen mooi, het is ook nog eens heel praktisch! Er zijn minder voegen, dus het schoonmaken is een stuk makkelijker en sneller. Daarnaast doet het ook veel goeds voor je badkamer, want die lijkt ineens een stuk groter. 

2. Dikker werkblad 

De meeste werkbladen zijn zo’n drie tot vijf centimeter dik. Echter, volgend jaar kun je gerust voor een exemplaar met een paar extra centimeters gaan. Een badkamermeubel met een dikker werkblad geeft je badkamer ook meteen een luxe uitstraling. En blad van zeven tot tien centimeter zullen we dus veel gaan zien. Om het luxegevoel helemaal af te maken, kun je kiezen voor een blad met (nep)marmer. 

3. Warme ivoortinten

We zitten tegenwoordig meer dan ooit binnen, een warme plek is dan ook meer dan welkom. Warme kleuren in de badkamer geven meteen extra sfeer en gezelligheid. Meubelstukken in bruine en beigetinten waren al bezig met een opmars, en dat zet volgend jaar door naar de badkamer. Wanneer je wit iets te steriel vindt, maar wel graag een lichte uitstraling wilt, kies dan voor warme ivoortinten. Vul aan met andere aardetinten, mosgroen en/of terracotta voor wat extra contrast. 

4. Hi tech douchekop

Waren we dit jaar nog zielsgelukkig met een regendouche in de badkamer, gaan we volgend jaar weer een (technisch) stapje omhoog. We zien namelijk steeds vaker moderne douchekoppen. Varianten met een filter die de geur van je favoriet olie bevatten of een douchekop met bluetoothspeaker. Hartstikke leuk allemaal, maar eh, wij zijn niet verantwoordelijke voor de hogere waterrekening. 

5. Badplankjes 

Nu we meer thuis zijn, hebben we ook meer tijd voor de nodige me time. En dat is in deze soms stressvolle tijden meer dan welkom. Met een paar kleine aanpassingen tover jij je badkamer dan ook om in een mini wellness. Zo zien we steeds vaker leuke badplankjes voorbijkomen. Maar ook andere gadgets, zoals een wijnglashouder voor onder de douche, zijn in opkomst. Voor welk accessoire ga jij?

 

Lees ook: Met deze TikTok-hack krijg je de meest glanzende lokken ooit

Bron: Flair.be, Pinterest, Instagram | Beeld: Unsplash, Christina Mackie