Jeuk? Misschien heb jij last van bedwantsen! Dit zijn de symptomen


Dit zijn de tekenen dat jij bedwantsen hebt

Bedwantsen, ieks! Voorheen kwamen de beestjes niet tot nauwelijks in Nederland voor, maar omdat we veel avontuurlijker zijn dan vroeger nemen veel meer mensen ze mee vanuit hun verre reizen. De beestjes zitten in het hostel of hotel waarin je slaapt en reizen met je mee in je koffer en je kleren. Eenmaal thuis plof jij in je eigen bedje en voor je het weet zit jij met een heuse bedwantsenplaag. 

Het begint ons al te jeuken…

Bedwantsen

Wat zijn het nou eigenlijk, die bedwantsen? Het zijn kleine, bloedzuigende parasieten van zo’n vier tot twaalf millimeter groot. Ze wonen het liefst in je bed, daar is het lekker warm. Ze zitten in of onder je matras en zien jou als voedselbron, want ze leven op bloed. De bedwants is bruin en plat, een beetje zoals een teek. Het kan niet vliegen maar kruipt rond. Bah!

Nederland

De beestjes komen in Nederland terecht omdat we steeds vaker en verder op vakantie gaan. De bedwantsen reizen gezellig met jou mee en komen zo in jouw bed terecht. Als je ze eenmaal hebt is het lastig er vanaf te komen, dus doe na een vakantie altijd al je kleren in de was, ook als je ze niet gedragen hebt.

Op de volgende pagina lees je wat de symptomen van bedwantsen zijn..


Pagina 1/2