Jeuk? Misschien heb jij last van bedwantsen! Dit zijn de symptomen

Symptomen

Hoewel bedwantsen zichtbaar zijn voor het blote oog, zitten ze vaak dusdanig verstopt dat je ze normaliter niet ziet. Dus als je last hebt van de volgende symptomen, ga dan iets harder op zoek (zoals onder je matras).

  • Je hebt bultjes zonder puntje in het midden. Bij muggenbulten zie je vaak een klein puntje in het midden, bij bedwantsen is dat niet zo. Het zijn kleine rode bultjes zonder duidelijk midden.
  • Je bent geprikt op je buik en rug. Muggen prikken je meestal in je blote armen en benen, maar bedwantsen schuifelen lekker tussen jouw lakens rond. Heb jij dus bultjes op je rug en buik, dan kan het zijn dat dit door bedwantsen komt.
  • Je hebt meerdere bultjes bij elkaar. Een mug prikt meestal maar op één plek, maar bedwantsen bijten je meerdere keren achter elkaar. Heb je dus meerdere bultjes (een rijtje of een rondje), dan zou het kunnen dat je met bedwantsen te maken hebt.

Onderzoek

Zijn deze symptomen op jou van toepassing? Ga dan op zoek naar de beestjes. Pak een zaklamp en keer je matras om om te kijken of jij zulke vieze beestjes in je bed hebt. Mocht dit het geval zijn, bel dan de ongediertebestrijding, want vaak is alleen je beddengoed wassen niet genoeg. Je matras kan er vol mee zitten en ook je kledingkast of muren kunnen al tot verblijfplaats omgedoopt zijn.


Pagina 2/2

Lees ook: Heeft jouw beddengoed déze kleur? Dan heb je een groot risico op bedwantsen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill YouTube