Tuinieren voor beginners: met deze tips kweek je je eigen groente

Een moestuintje aanleggen is met deze tips zo gedaan!

Het aanleggen van je eigen moestuin klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen is gezegend met groene vingers en daarom kunnen de beginners onder ons vast wat goede tips gebruiken. Met deze handige tips zorg je ervoor dat jouw moestuintje snel uit de grond komt!

Let op deze dingen bij het kweken van een moestuin en je zal er veel profijt van hebben.

Plek in de tuin

Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de plek waar je je moestuin wil aanleggen. Een moestuin heeft het meeste baat bij een plek waar minimaal zes uur per dag de zon op schijnt. Omdat het weer in Nederland vaak onvoorspelbaar is, is het verstandig om je moestuin iets af te laten lopen. Op deze manier stimuleer je de waterafvoer. En tenslotte: probeer de moestuin in het zicht vanuit huis te plaatsen, op deze manier vergeet je je dierbare plantjes niet!

Moestuin aanleggen

Om te beginnen: controleer de grond waar je je tuintje wil aanleggen. Plakt de grond nog aan je schoenen? Dan is de grond nog te vochtig om ingezaaid te worden. Het beste is om een droge en kruimelige grond te gebruiken. Gebruik voordat je aan de slag gaat moestuingrond om de oppervlakte van je tuin te verbeteren. Schoffel de grond goed door en gebruik een hark om de grond te egaliseren.

Makkelijke groenten

Voor de beginners is het verstandig om met het makkelijke groentesoorten te beginnen. Dit kunnen soorten zijn als wortel, courgette, sla, spinazie, snijbieten en radijsjes. Deze soorten zijn gemakkelijk te onderhouden, omdat ze relatief weinig extra verzorging nodig hebben. Wel heeft je moestuin baat bij een beetje extra mest op z’n tijd. Dit zorgt ervoor dat planten meer weerstand ontwikkelen tegen ziektes en plagen. Daarnaast kun je door mest te gebruiken onbezorgd genieten van je eigen gekweekte groenten, want hier zijn geen bestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen!

Lees ook: Dit is waarom je koffiedik in je tuin moet gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis en Tuin | Beeld: Free Stock Photos