Dit is waarom je bloemkool nooit zou moeten koken

bloemkool nooit koken

Kook je bloemkool nooit in kokend heet water

We zijn gek op bloemkool. De witte koolgroente past bij veel verschillende gerechten en daarom bereiden we ‘m ook regelmatig in de keuken. Snijd jij je bloemkool altijd in kleine roosjes en kook je het vervolgens in heet water? Niet meer doen! Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid om bloemkool te koken.

Gezondheidsvoordelen bloemkool

Laat we positief beginnen, want bloemkool brengt namelijk belangrijke gezondheidsvoordelen met zich mee. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat bloemkool bij kan dragen aan een verminderd risico ziektes zoals blaas-, borst-, prostaat-, eierstok- en dikke darmkanker. Dit komt door de stof sulforaan in bloemkool, deze stof kan kankercellen doden en de groei van tumor(en) vertragen. Er zijn zelfs onderzoekers en doktoren die bloemkool als oplossing gebruiken om bepaalde ziekten te beheersen.

Goed voor de hersenen

Naast de stof sulforaan, bevat bloemkool ook een hoeveelheid choline. Deze stof draagt bij aan de gezondheid van de hersenen. Samen met de hoeveelheid vitamine B in de groente verbetert je geheugen, helpt het bij ontwikkeling en beschermt het de hersenen. Tenslotte heeft bloemkool een ontstekingsremmende werking. Genoeg redenen dus om deze groente vaker op het menu te zetten.

Maar waarom je bloemkool niet moet koken? Dat lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2