Aha! Om deze reden moet je brood in een papieren zak bewaren

Brood-bewaren

Hallo, knapperig en vers brood

Heb je weleens brood gekocht dat op een gegeven moment niet meer vers en knapperig was? Dan heb je het waarschijnlijk verkeerd bewaard. Hoe én waar je het bewaart speelt namelijk een grote rol. Wij vertellen je er alles over! 

Papier vs plastic

De plastic zak die om je brood heen zit als je het koopt, die kun je er beter niet omheen laten zitten. Een plastic zak over je brood zorgt er namelijk voor dat het snel uitdroogt. Ook zorgt plastic ervoor dat het sneller slecht wordt en gaat schimmelen. De beste manier om die grofvolkoren of dat Zaanse halfje te bewaren is dus in een papieren zak. Gelukkig gaan steeds meer supermarkten overstag en vervangen ze plastic door papier.

Invriezen of in de koelkast?

Om je brood langer vers te houden, is invriezen de beste methode. Zodra je het ontdooit, zal het namelijk nog steeds lekker knapperig zijn. Dit kun je doen met plakken, of met een heel brood. Om het goed in te vriezen, is het wel verstandig om een speciale diepvries zak te gebruiken. Deze zijn namelijk gemaakt voor koude temperaturen en houden je brood knapperig. Je ontdooit het brood door het in de avond in de koelkast te doen. Op het aanrecht zal het alleen maar vochtig worden en dat willen we uiteraard niet. Dus hup, in de vriezer ermee!

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 2/2

Array