Deze gewoontes in de badkamer zijn het irritantst

irritantste gewoontes badkamer

Een toiletrol die niet wordt vervangen, bloedirritant!

Wie gaat samenwonen met zijn of haar lief weet van tevoren heus wel dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Zo houden we er rekening mee dat de afwas soms nonchalant op het aanrecht blijft staan of dat de dop niet op de tandpastatube wordt gedraaid. Wist je dat die tandpastadop niet hetgeen is waar stellen zich het meest aan storen in de badkamer? Showerstoyou.co.uk was benieuwd wat we het vervelendst vinden aan elkaars badkamergewoontes en zocht het uit.

Onderzoek

Showers to You nam de badkamergewoontes van maar liefst 2.347 mensen onder de loep. Het badkamerbedrijf kwam erachter dat de mensen die samenwonen zich aan behoorlijk wat gewoontes van hun lief ergeren. Het bleek dat vrouwen zich aan heel andere dingen stoorden dan mannen en vice versa.

Irritantste gewoontes van vrouwen:

  1. Spullen (met name beautyproducten) in de badkamer laten rondslingeren.
  2. Haren in het doucheputje en de gootsteen laten liggen.
  3. Make-upvlekken niet schoonmaken.
  4. Zomaar het scheermes van je lief gebruiken.
  5. De hele spiegel nodig hebben om zich klaar te maken.

Irritantste gewoontes van mannen:

  1. De lege toiletrol wordt niet vervangen door een nieuwe.
  2. De toiletbril wordt niet naar beneden gedaan.
  3. De gootsteen niet schoonmaken na het scheren.
  4. Naast de wc urineren.
  5. De wc niet doortrekken.

Opvallend

Mannen vinden diverse dingen vervelend als het aankomt op de badkamergewoontes van hun partner. Opvallend is dat vrouwen voornamelijk de wcgewoontes van hun lief bloedirritant vinden. Met stip op nummer één staat de toiletrol niet vervangen. Bij maar liefst 88 procent van de ondervraagde vrouwen haalt deze gewoonte het bloed onder de nagels vandaan.

Overeenkomsten

Uiteraard zijn er ook gewoontes die zowel mannen als vrouwen verschrikkelijk vinden, maar deze punten behaalden de top vijf dan weer niet. Zo gaf 63 procent van de participanten aan het verschrikkelijk te vinden als de dop van de tandpastatube er niet op wordt gedraaid. Er was nog een ergernis die met tandpasta te maken heeft: zo vindt 74 procent van de ondervraagden het een verschrikking om gedroogde tandpastaresten in de gootsteen aan te treffen.

De harde waarheid

Dat samenwonen met je lief een uitdaging kan zijn, is inmiddels wel duidelijk. Maar zouden de slechte badkamergewoontes voor jou een reden zijn om een punt achter je relatie te zetten? De deelnemers aan het onderzoek kregen dit ook als vraag en het antwoord zal je wellicht verbazen. Zo antwoordde maar liefst 62 procent mannen ‘ja’ op deze vraag en stemde ook 58 procent van de vrouwen in.

In het vervolg toch maar iets beter rekening houden met je lief als je in de badkamer bent?

Lees ook: 5 tips om je badkamer een Pinterestwaardige make-over te geven

Bron: HLN | Beeld: Unsplash