Hoe groter, hoe beter: enorme kerstbomen zijn dit jaar populair

Wat voor kerstboom pronkt bij jou in de huiskamer?

Kerstfans gingen dit weekend al massaal naar tuincentra om een kerstboom of andere -accessoires aan te schaffen. En wat voor boom we dan precies mee naar huis nemen? Het liefst een exemplaar dat minstens twee meter hoog is. Zo meldt de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) dat een op de vijf verkochte kerstbomen – tot nu toe – hoger is dan twee meter.

Hoe hoog is jouw kerstboom?

Uitbundiger

Wie dacht dat voornamelijk de Amerikanen Kerstmis uitbundig vieren, heeft het mis. In Nederland krijgen we de smaak steeds meer te pakken. Zo wordt de kerstversiering in ons kikkerlandje steeds vroeger tevoorschijn getoverd en vieren we kerst steeds uitbundiger. Te beginnen met de grootte van de boom. In 2018 kocht slechts tien tot vijftien procent een kerstboom die groter was dan twee meter. In 2019 is dat percentage – tot nu toe – gestegen naar 20 procent.

Eén is niet genoeg 

We sjouwen niet alleen een grotere kerstboom mee naar binnen, maar voegen daar steeds vaker nog een extra exemplaar aan toe. Zo zijn er steeds meer mensen die twee kerstbomen hebben. Wel is de tweede kerstboom een stuk kleiner. Het tweede pronkstuk is vaak niet groter dan één meter en staat in de gang of kinderkamer, zo concludeert VNK-voorzitter Gerard Krol.

Nordmann

Ook is er een dennenboom die het populairst is: de Nordmann. De zilverspar is geliefd omdat deze grote boom zijn naalden een stuk langer vasthoudt dan andere sparren. Volgens Krol wordt de kwaliteit van de boom steeds belangrijker, omdat de kerstboom steeds vroeger al in de woonkamers staat. “Je wil niet dat de naalden al met Driekoningen op de vloer liggen”, stelt Gerard Krol tegen Linda.nl. De VNK verwacht dat Nederlanders in totaal meer kerstbomen kopen dan vorig jaar. De vereniging vermoedt dat er in 2019 2,7 miljoen kerstbomen worden aangeschaft, vijf procent meer dan vorig jaar.

Lees ook: Zo blijft je kerstboom langer mooi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Pexels