Hondenbescherming waarschuwt voor drugsvergiftiging

hond drugsvergiftiging

Door corona ligt er meer mensenpoep in de natuur, wat ernstige gevolgen kan hebben voor je hond

Wij moeten er niet aan denken, maar sommige honden vinden het een ware lekkernij. Zij zetten hun tanden regelmatig in de uitwerpselen van andere dieren en zelfs in mensenpoep. Dat kan erg gevaarlijk zijn, zo laat de Hondenbescherming weten.

Let op tijdens het uitlaten

Is jouw hond tijdens het uitlaten steeds op zoek naar iets ‘lekkers’ om te eten? Let dan extra goed op, zo waarschuwt de Hondenbescherming. Honden verorberen helaas graag de uitwerpselen van andere dieren en ook mensenpoep schijnen ze een ‘feestmaal’ te vinden. Maar het eten hiervan kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Meer mensenpoep door corona

Doordat veel openbare toiletgebouwen gesloten zijn en de toiletten van horecagelegenheden niet altijd toegankelijk zijn in verband met corona, is er het afgelopen jaar in de natuur veel meer mensenpoep te vinden. Erg gevaarlijk, aldus Daphne Groenendijk van de Hondenbescherming. Daarmee ligt namelijk een drugsvergiftiging bij je hond op de loer.

Drugsvergiftiging

“Honden eten rondslingerende drugs of ze eten de poep van gebruikers op. En veel meer mensen hebben sinds corona een hond en kennen deze gevaren niet. Let dus goed op wat je hond eet”, waarschuwt Groenendijk bij EditieNL.

Ernstige gevolgen

Zo’n vergiftiging kan desastreuze gevolgen hebben voor je trouwe viervoeter. Honden kunnen bijvoorbeeld agressief worden, epileptische aanvallen krijgen, hersenbeschadiging oplopen of hartfalen ervaren. Niet bij elke hond krijgt dit een goede afloop. Jaarlijks zijn er tientallen honden die per ongeluk drugs binnenkrijgen. Het is dus heel belangrijk om in de gaten te houden wat je hond eet als jullie samen buiten zijn.

Lees ook: Dit effect heeft het om met een babystemmetje tegen je hond te praten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels