6 tips voor mensen wiens huis nooit helemaal opgeruimd lijkt te zijn


Lijkt jouw huis ook nooit helemaal opgeruimd?

Herken je dit? Je bent net een tijd lang bezig geweest met het opruimen van je huis, maar zelfs helemaal opgeruimd lijkt het nog steeds niet helemaal strak en netjes. Hoe krijgen andere mensen dit toch voor elkaar? Hoe lang je ook bezig bent met opruimen, schoonmaken en rechtzetten, soms lukt het gewoon niet om je huis netjes te doen ogen. Deze tips helpen je een handje.

Wat is het geheim?

1. De keuken

Om de keuken zo netjes mogelijk te houden, is het belangrijk om deze iedere dag even schoon te maken. Probeer ook kleine apparaten, zover mogelijk, op te bergen in plaats van op het aanrecht te houden. Als je iets niet iedere dag of om de dag gebruikt, hoort het in de kast. Maak je iedere dag een smoothie in de blender? Dan mag hij op het aanrecht. Was dit je plan, maar gebruik je hem in realiteit maar een keer per week? In de kast ermee.

2. Schoonmaakspullen waar je ze nodig hebt

Zet een emmer of doos met schoonmaakspullen in de badkamer, zodat je iedere keer als de wastafel een beetje vies begint te worden hem gelijk schoon kunt maken. Dit scheelt enorm in tijd en zo blijft de badkamer altijd schoon. Doe dit ook met de keuken. Haal liever iedere dag even een doekje over het aanrecht en fornuis dan wanneer het echt nodig is!

3. Ruim prulletjes op

Is je huis wel schoon en opgeruimd, maar oogt het nog steeds rommelig? Kijk dan eens kritisch naar je kastjes en tafels. Staan er overal prulletjes en versiersels? Misschien moet je hier eens in minderen. Doe weg waar je geen waarde aan hecht en zorg ervoor dat je het minimalistisch houdt. Zet ook boeken en dvd’s recht, dit kan al heel opgeruimd ogen. Daarnaast scheelt het in tijd wanneer je gaat stoffen, want hoe minder spulletjes je hebt staan, hoe minder je hoeft te schuiven wanneer je gaat stoffen.

Lees de overige drie tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2