Huis verkopen? Pak déze kamer aan om de waarde te verhogen

Een simpel trucje kan al zorgen voor een hoger bod

Huizen worden sneller dan ooit verkocht. Ben jij ook van plan om je stulpje op de markt te brengen? Pak dan déze ruimte aan om de waarde van je huis het meest te verhogen. Ook handig als je geen verhuisplannen hebt, maar gewoon toe bent aan iets nieuws.

Beste ruimte

Als je jouw huis verkoopklaar wilt maken, kun je blijkbaar het beste de badkamer aanpakken. Kleine aanpassingen in deze kamer kunnen al zorgen voor meer geïnteresseerde kopers en hogere biedingen, aldus PureWow. 

Spiegels

De badkamer renoveren is een goede optie en zorgt ervoor dat je zeker meer kunt vragen voor je huis. Maar ook kleine details spelen een rol. Spiegels blijken bijvoorbeeld hét geheim om je badkamer aantrekkelijker te maken voor kopers. Weerspiegelende oppervlakken zorgen er immers voor dat de ruimte lichter en ruimer lijkt. Ook geeft het vaak een luxe uitstraling. Twee of drie grote spiegels ophangen is dus een betaalbare truc om je huis een upgrade te geven.

Kleine extraatjes

Spiegels bestaan in alle soorten en maten en ook hiermee kun je spelen om de waarde van je huis te vergroten. Zo doen spiegels met ingebouwde ledlampjes, spiegels in bijzondere vormen en spiegels die niet beslaan het heel goed in de badkamer. Hieronder zetten we wat ideetjes voor je op een rijtje:

Insluitcode opvragen

Andere simpele trucjes

Spiegels ophangen kan ervoor zorgen dat de verkooppapieren sneller getekend worden, maar ook andere simpele trucjes maken je huis meer waard. Neem even de tijd voor de volgende klusjes voordat de makelaar voor het eerst langskomt:

  • Geef een likje verf aan de oppervlakten die het nodig hebben
  • Maak de muur schoon (rondom deuren en lichtknopen stapelt zich soms vuil op)
  • Verwijder zoveel mogelijk kalkaanslag uit de badkamer en gootsteen
  • Vervang beschimmelde kitrandjes
  • Vervang kapotte lampen en vervang oude gloeilampen door energiezuinige ledlampen
  • Schilder de voordeur en vervang de deurknop. Daarmee maakt je huis meteen een goede eerste indruk.

Lees ook: Vijf dingen om op te ruimen tijdens het vele thuiszitten

Bron: PureWow, Property Mark | Beeld: Pexels