Zien: dit huis heeft geen verwarming en toilet, maar kost bijna zeven ton

Maar dan woon je wel in de grachten van Amsterdam!

Droom jij van een leven op het water én wil je altijd al in de grote stad wonen? Dan klinkt een woonboot in de grachten van Amsterdam je waarschijnlijk als muziek in de oren. Onlangs dook er op Funda een bijzonder huisje op. In de Amsterdamse grachten ligt namelijk een bijzondere woonboot zonder verwarming, keuken én toilet. En nog wat: je betaalt voor dit drijvende huis bijna zeven ton. 

Lijkt dit je wat?

Bijzonder

Deze woonboot is zo’n 50 vierkante meter groot en ligt aan de Amstelveld 32. Het huis mist dus aardig wat essentiële onderdelen, maar naast het feit dat er heel veel dingen niet aanwezig zijn, zijn er ook een aantal pluspunten. Je mag een klein bootje aan je huis leggen, er is in de buurt een picknicktafel en de ligging is natuurlijk niet om over te klagen. Daarnaast oogt de woonboot alles behalve gewoon, gezien het bijzondere design. En het oog wil ook wat, toch?

Extra kosten

Behalve die 675.000 euro, dien je ook nog wat andere kosten op te hoesten. Voor het verblijf in zo’n Amsterdamse gracht betaal je jaarlijks ook nog eens 338 euro. Je koopt de woning echter wel vrij op naam, waardoor je geen extra kosten voor het overdragen van de woning hoeft te betalen. Scheelt toch nog wat.

Onderzeeër

Het drijvende huis, dat veel weg heeft van een onderzeeër, heeft maar één kamer. Dit zou dus moeten fungeren als woon-, eet- en slaapgedeelte. Douchen doe je waarschijnlijk in de dichtstbijzijnde sportschool. Koken? Dat wordt voor altijd eten bestellen. In ieder geval: dit bijzondere huis staat nog te koop. Je vindt ‘m hier op Funda.

Lees ook: Met deze trucjes verwijder je zonnebrandcrème vlekken uit je kleding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash