Dít is waarom je eens frisdrank bij je bloemen moet doen, het effect is fantastisch!

frisdrank

Het klinkt raar, maar het loont!

Hoewel we weten dat water veel beter voor je is, hebben de meesten wel een fles frisdrank in huis. Lekker om het weekend mee in te luiden of om jezelf ’s avonds een glaasje van in te schenken. Maar wist je dat je frisdrank ook ergens ander voor kunt gebruiken? Doe het eens bij je bos bloemen in en er gebeurt iets fantastisch!

Je bloemen zullen er heel blij mee zijn.

Scheutje frisdrank
Wanneer je een fortuin hebt uitgegeven om een mooi boeket bloemen op tafel te zetten, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van verse bloemen. Een bosje dat binnen een paar dagen een beetje zielig hangt, ziet er ook zo sneu uit. De truc? Doe wat frisdrank bij je bloemen! Het klinkt raar, maar je bloemen blijven veel langer mooi wanneer je een scheut van dit goedje in de vaas doet. 

Suikers
Hoewel ons lichaam niet al te blij is met een suikerrijk drankje, doet dit wel veel goeds voor je bloemen. De suikers in het drankje dienen namelijk als perfecte voedingsstoffen voor je bloemen. Het koolzuur in de frisdrank is daarnaast ook nog eens bacteriëndodend. Staan je bloemen in een doorzichtige vaas? Dan is het wel handig om er iets doorzichtigs als 7UP bij de doen zodat het water er niet vies uit gaat zien.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay