Het juiste matras vinden? Dat doe je ZO!

matras

Zo maak je die lastige zoektocht een stukje makkelijker

Voor een beetje een goed matras tast je al snel diep in de buidel. 400 tot 700 euro zijn geen rare prijzen voor een matras, maar het is wel veel geld. Je wilt je zuurverdiende centen niet uitgeven aan een flop. Maar hoe kies je dan het juiste soort voor jouw lichaam?

Wanneer je een nieuw matras gaat kopen, valt je mond wellicht open van de vele soorten die er zijn. Maar beslis niet te snel om maar van het gedoe af te zijn. Het verkeerde matras ondersteunt niet goed en dit kan resulteren in rugklachten. Hoe je de juiste kiest? Wij geven je wat handvaten.

Kies de juiste matrassoort
Indien je geen rugklachten hebt of overmatig zweet, is bijna elk matras wel voor je geschikt. Belangrijk is in dat geval gewoon dat het lekker ligt. Echter kan het wel zo zijn dat het ene matras alsnog beter voor je is dan het andere. 

  • Zo liggen mensen die zwaarder zijn dan tachtig kilo het beste op een koudschuim-matras. Dit matras wordt gemaakt van polyurethaan en dit heeft daardoor een betere veerkracht dan een ‘standaard’ polyether matras.
  • Heb jij gevoelige gewrichten en spieren? Dan kun je het beste gaan voor een traagschuim-matras. Deze neemt langzaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan en vormt zich naar het lichaam.
  • Heb jij niet zo’n sterke rug of andere rugklachten? Dan is een pocketvering wellicht het juiste matras voor jou. Dit matras is opgebouwd uit metalen veren in een zakje, oftewel pocket. Het matras bestaat uit 5 tot 7 verschillende pocketzones en elke zone is speciaal afgestemd op een bepaald deel van je lichaam. Daardoor wordt de onderrug en wervelkolom erg goed ondersteund.

Lees meer handige tips voor het uitkiezen op de tweede pagina. 


Pagina 1/2