Groeien maar: dit is waarom je je kamerplanten dicht bij elkaar moet zetten

Je kamerplanten worden hier erg blij van

Een plant op de kast, vensterbank, het aanrecht en in de badkamer: je hebt de smaak te pakken. Jouw woonkamer is één en al gezelligheid met al die kamerplanten – althans, wanneer de boel in leven is. Want merk jij dat jouw planten al vaak binnen een aantal weken het loodje leggen? Zet die groene kanjers dan eens gezellig bij elkaar. Probleem opgelost! 

Urban jungle

We zien op Pinterest geregeld foto’s voorbij komen met een aantal verschillende planten in een groepje bij elkaar. Leuk, gezellig en creatief, zou je denken. Maar wist je dat er eigenlijk een hele theorie achter deze opstelling zit? Je planten groeien namelijk een stuk sneller wanneer je ze dicht bij elkaar zet.

Sneller groeien

Planten kunnen het direct voelen wanneer zij een buurman of buurvrouw krijgen. Dit voelen zij aan door de reflectie van het zonlicht op de bladeren. Je zou het misschien niet denken, maar er begint een serieuze strijd wanneer er een nieuwe plant bij wordt geplaatst. Planten willen namelijk beter zijn dan hun buurman of -vrouw. De één wil boven de ander uitsteken om zo veel mogelijk zonlicht te vangen.

Zet de boel bij elkaar

Merk je dat jouw kamerplanten moeite hebben met groeien? Dan wordt het dus hoog tijd de boel eens bij elkaar te rapen. Verzamel een flink aantal planten en groepeer ze bijvoorbeeld naast het tv meubel of voor een witte wand. Door een aantal planten op een hogere bloempot of krukje te plaatsen, krijg je een leuk effect. Inspiratie nodig? Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij.

kamerplant 1

kamerplant 2

Lees ook: Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash