Katteneigenaren opgelet: zo houd je je kat uit de kerstboom

Houd je kat uit de kerstboom met deze tips

Heb jij de kerstboom al in de woonkamer gezet? Gezellig! Toch gaat dit geluk voor menig katteneigenaar niet helemaal op. Katten vinden dit stukje groen in de woonkamer ontzettend interessant en voor je ‘t weet liggen je favoriete kerstballen – of de gehele boom – op de grond. Geen zorgen, wij geven je een aantal diervriendelijke tips om de boom nét iets minder interessant te maken voor je kat. 

Een stevige kerstboom

Of de katten gefascineerd zijn door die glimmende ballen in de boom, of de boom an sich als een interessant object zien: het kan flink wat kopzorgen geven tijdens de kerstdagen. Om te voorkomen dat je kat zich bezeert – en jij een compleet nieuwe set met kerstballen moet aanschaffen – is het allereerst handig om voor een stevige boom te kiezen. Zorg er dus voor dat-ie een stevige poot heeft en niet gauw om kan vallen.

Verschillende geurtjes

Katten houden niet van citrusgeuren. Door een aantal schillen van verschillende citrusvruchten rondom de boom te leggen zal je kat uit de buurt blijven. Wil je liever geen citrusschillen onder de boom? Vul dan een spuitfles met water en een flinke scheut azijn. Door dit op de onderste takken van de boom te spuiten, blijft je kat gegarandeerd uit de buurt.

Zilverfolie onder de boom

Katten houden over het algemeen niet van zilverfolie. Weet je dat jouw kat hier geen fan van is? Leg dan rondom je kerstboom een aantal licht gekreukte stukjes zilverfolie neer. De meeste katten worden niet vrolijk van het geritsel en zullen voortaan bij de stukken aluminiumfolie uit de buurt blijven.

Spuit de kat een beetje nat

Katten houden absoluut niet van water. Door een sprayflacon met water te vullen en de kat continu nat de sprayen wanneer hij in de buurt van de kerstboom komt, zal de kat dit gauw afleren.

Lees ook: Hoe groter, hoe beter: enorme kerstbomen zijn dit jaar populair

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels