Deze familie gebruikt al 35 jaar dezelfde échte kerstboom

Toegegeven, het is niet meer de fraaiste boom

Het is voor veel mensen ieder jaar weer een heikel punt: schaffen we een echte kerstboom aan of investeren we één keer in een neppe? Of koop je heel optimistisch een boom met een kluit om deze alsnog te laten verpieteren? Deze Amerikaanse familie besloot het anders aan te pakken. Ze schaften 35 jaar geleden een kerstboom aan die ze al die tijd hebben onderhouden en ieder jaar weer optuigen.

Kostenbesparend en goed voor het milieu, laten we maar zeggen.

Jaren 80

De familie Mistretta uit Californië schafte in 1983 een grove den aan als kerstboom. Ze tuigden hem op en hij stond vrolijk en vol lichtjes te twinkelen in de woonkamer. Na kerst vonden ze het zonde om hem weg te doen, dus besloten ze hem in een pot in de tuin te zetten. Daar bleef de kerstboom lang mooi, namelijk wel 35 jaar. Ieder jaar werd de boom opnieuw in huis gehaald en opgetuigd.

Schoonheidsprijs

Toegegeven, de boom wint niet langer de schoonheidsprijs. Omdat de boom iets te hoog was voor hun huis, trimde vader Joe de bovenkant eraf. Omdat de boom sindsdien niet meer in de lengte groeit, maar wel in de breedte, lijkt de boom nu meer op een soort struik.

35 jaar

Dat de den niet meer moeders mooiste is, lijkt de familie Mistretta niet te deren. Ze hechten veel sentimentele waarde aan de boom en willen hem voor geen goud inruilen voor een mooier exemplaar. Hoe ze de kerstboom in leven houden? “Voedsel, water en verpotten,” is het bondige antwoord van Joe Mistretta. Of het ons zou lukken, weten we niet, maar een bijzonder exemplaar is het wel! Wie weet houdt de boom het nog wel 30 jaar vol.

Bekijk beelden van de bijzondere kerstboom hier:

Lees ook: Deze kersttraditie geeft prins Harry op voor Meghan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inside Edition | Beeld: Videostill