8 manieren om een kleine keuken opgeruimd te houden 

5. Voorkom ‘dubbelgangers’

Voorkom dat je keukengerei dubbel hebt. Heb je een mooie nieuwe blender gekregen? Bedenk dan goed wat je met de oude doet. Je kunt hem bewaren voor het geval dat je hem nog eens nodig hebt, maar doe dat dan op een andere opslagplek. Een kleine keuken is vaak niet geschikt om dit soort ‘dubbelgangers’ op te slaan. Ga ook eens kritisch door je andere keukengerei om te kijken of er dingen dubbel zijn. Haal ook materiaal dat je al maanden niet hebt gebruikt eruit. 

6. Voorkom onnodige spullen 

Bewaar alleen spullen in je keuken die je ook echt nodig hebt, niet wat je ooit eens wilt gebruiken. Als je nooit bakt, is het niet nodig om cupcakevormpjes in je keuken te bewaren. Bewaar dit soort dingen op een andere plek of koop het pas als je het ook daadwerkelijk gaat gebruiken. 

7. Kies multifunctionele producten

Keukenwinkels met allerlei speciale producten zijn leuk om rond te snuffelen. Echter zijn dat soort producten niet ideaal in een kleine keuken, aangezien je ze zelden gebruikt. Ga liever opzoek naar multifunctionele producten, zodat je ruimte kunt besparen. Kies bijvoorbeeld voor bakjes die in de oven én koelkast kunnen, zodat je niet allerlei aparte bakjes moet kopen. En ga voor keukenmachine met vele opties, in plaats van een losse handmixer, staafmixer, enzovoort. 

8. Ruim de voorraadkast op

Als je een kleine keuken hebt, heb je waarschijnlijk ook niet veel kasten of een aparte voorraadkast om producten te bewaren. Controleer daarom regelmatig de producten in jouw voorraadkast, zodat er geen producten staan die over de datum zijn. Zo voorkom je dat kasten met etenswaren onnodig vol raken. 

Pagina 2/2

Lees ook: Dit plekje in de keuken vergeet iedereen schoon te maken

Bron: The Spruce | Beeld: Unsplash, Kam Idris