Dit plekje in de keuken vergeet iedereen schoon te maken

plekje keuken

Heb jij deze plek weleens schoongemaakt?

Schoonmaken is niet altijd een makkelijk klusje. Hardnekkige vetvlekken, spiegels vol strepen en hoekjes en kiertjes waar je amper bij komt. Er is zoveel om aan te denken, dat het niet gek is als je zo nu en dan een plekje vergeet. En soms wéét je gewoon niet dat je iets moet schoonmaken. 

Gaspitten

Wij dachten altijd dat we ons aanrecht en fornuis brandschoon hielden, maar een TikTok-filmpje heeft ons eens goed met de neus op de feiten gedrukt. Blijkbaar vergeten we altijd om ónder de gaspitten schoon te maken. Bekijk hieronder de video waarin gebruiker @cashewcream laat zien hoe zij dat doet. Weer wat geleerd!

@cashewcream

go clean your stoves and duet me so i can see how nasty they are 🙂 #fyp #foryou

? original sound – SAM

Schoonmaakklusje erbij

Eerlijk is eerlijk, natuurlijk heeft niet elk gasfornuis de mogelijkheid om dit te doen. Als jouw gaspitten niet van het fornuis af gehaald kunnen worden, heb je dus mazzel. Dat is weer een schoonmaakklusje minder. Kunnen ze er wel af? Dan is het toch verstandig deze plek een keer een schoonmaakbeurt te geven.

Tips

Het kan zeker een rotklus zijn om het gasfornuis schoon te maken. Toch hebben wij een goede tip voor je, waarmee je die aangekoekte, zwartgeblakerde gaspitten weer brandschoon krijgt. Je hebt de oplossing zeer waarschijnlijk al in huis, want het enige dat je nodig hebt zijn ziplock-zakjes en een fles ammoniak. Lees hier hoe je te werk moet gaan. Good luck!

Lees ook: 7 spullen die je uit je keuken moet weggooien

Bron: Well + Good, TikTok | Beeld: Unsplash, fotograaf Mikael Cho