Zo verwijder je krassen van leren meubilair

Waarschijnlijk heb je het wondermiddeltje al in je keukenkastje staan

Een leren bank kan het pronkstuk in je woonkamer zijn, maar de pracht en praal van je bank kan als sneeuw voor de zon verdwijnen als je kat zijn klauwen in het meubel zet. Ook kan de charme volledig verdwijnen wanneer op andere manieren krassen op je bank ontstaan. Laat ons je daarom vertellen hoe je die krassen verwijdert, zodat je weer volop van je bank kunt genieten.

Een leren bank met krassen erop is nu eenmaal geen fraai gezicht.

Opknappen

Je wilt wel proberen de krassen van je bank te verwijderen, maar je hebt het vaak druk en dan schiet het verfraaien van de bank erbij in. Het idee alleen al kan soms best vermoeiend zijn. Gelukkig blijkt in de uitvoering dat het helemaal niet zoveel werk is. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig en de kans is groot dat je alles al in huis hebt.

Dit heb je nodig:

  • Een zachte doek
  • Olijfolie
  • Keukenrol

Zo ga je te werk:

Doe wat olijfolie op een zachte doek en wrijf dit met cirkelbewegingen over de krassen. Het is belangrijk dat je hier de tijd voor neemt, zodat je het goed kunt inwrijven. Gebruik daarna een papieren doekje om de resten olijfolie weg te vegen, zo hoef je je geen zorgen te maken dat je bank vettig wordt.

Ook goed om te weten: deze truc werkt alleen bij krassen die niet te diep zijn. Als je bank al erg beschadigd is, zal olijfolie ‘m helaas ook niet redden. Wel kan de olie ervoor zorgen dat de krassen minder zichtbaar zijn.

Lees ook: Zo verwijder je die witte zoutvlekken van je schoenen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Mash-Up Chic | Beeld: Videostill