Kruidvat en Trekpleister roepen per direct dit kinderspeelgoed terug

Het houten kinderspeelgoed bevat een productiefout waardoor het gevaarlijk kan zijn voor jonge kinderen

Drogisterijen Kruidvat en Trekpleister hebben een veiligheidswaarschuwing gedeeld voor houten kinderspeelgoed in de vorm van een aardbeientaart. Het veel gekochte product van de twee drogisterijen wordt direct teruggeroepen omdat het een productiefout bevat. Dit maakt het speelgoed mogelijk gevaarlijk voor (jonge) kinderen.

Playing Kids houten aardbeientaart

Naast veel typische drogisterij producten verkopen Kruidvat en Trekpleister ook speelgoed voor kinderen. Bij de speelgoedtaart van Playing Kids is een productiefout ontdekt. De fruitstukken van hout die zich boven op de taart bevinden, kunnen mogelijk los raken, zo blijkt uit onderzoek. De kleine losgeraakte houten stukken kunnen voor (jonge) kinderen mogelijk verstikkingsgevaar opleveren.

Veiligheidswaarschuwing Kruidvat en Trekpleister

In de veiligheidswaarschuwing roepen de drogisterijen haar klanten op het gekochte speelgoed buiten het bereik van kinderen te houden en zo snel mogelijk terug te brengen naar een van de filialen. Het gaat hierbij om de houten aardbeientaart van het merk Playing Kids dat vanaf 24 september 2018 voor 6,99 euro verkocht is bij Kruidvat en Trekpleister. De winkels laten weten dat klanten het product kunnen retourneren, ook als de originele kassabon of verpakking niet meer in het bezit is. Klanten ontvangen het gehele aankoopbedrag terug.

Lees ook: Bridget is zeker van haar zaak: ‘André is de liefde van mijn leven’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA, Kruidvat | Beeld: Wikimedia Commons, Donald_Trung