Weerupdate: komende weken blijft het kurkdroog en kans op bosbranden neemt gestaag toe

Het zal nog zeker twee weken duren voordat we weer regen kunnen verwachten

Hoewel we onszelf best een gezellig volkje vinden, klagen we altijd over het weer. Normaal vinden we dat er veel te veel regen valt, maar nu is het tegenovergestelde het geval: het is nogal droog. Echter zal de droogte nog minstens twee weken aanhouden.

De waterschappen hebben al regionale sproeiverboden ingesteld.

Droogte

Hoewel het in Nederland regelmatig met bakken uit de lucht valt, is het de afgelopen tijd opvallend droog. Waterbedrijven waarschuwen zelfs al om bepaalde activiteiten, zoals het sproeien van de tuin, niet meer te doen tijdens de piekuren (in sommige regio’s ligt hier zelfs een verbod op) en om een bakje water in de tuin te zetten voor egels. Het mag duidelijk zijn: de droogte begint een dingetje te worden. Echter zal het de komende tijd nog niet veranderen.

Druppeltje regen

De komende 15 dagen zal er waarschijnlijk geen verandering komen in de droogte, zo meldt RTL Nieuws. Aan het nieuwsmedium vertelt weerman Maurice Middendorp van Buienradar dat er vanaf maandag heel misschien een druppeltje regen zal vallen, maar de droogte zal hiermee niet verholpen zijn. De droogte zal volgens de weerman de komende tijd alleen maar ‘meer verscherpen’.

Neerslagtekort

Hoewel velen het prettig vinden dat ze niet meer gewapend met een paraplu de deur uit hoeven, heeft de droogte wel negatieve gevolgen. Het neerslagtekort loopt namelijk flink op. Momenteel ligt het landelijke neerslagtekort op 172 milliliter, maar naar verwachting zal het neerslagtekort oplopen tot 214 milliliter. Dit jaar behoort daardoor nu al tot de droogste jaren ooit gemeten, hierdoor neemt helaas ook de kans op bosbranden toe. RTL Nieuws meldt dat de waterschappen zelfs al regionale sproeiverboden hebben ingesteld.

Lees ook: Droogtealarm: deze activiteiten mag je niet meer doen tijdens de piekuren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay