Met deze truc zorg je voor een lagere energierekening

Het heeft te maken met de kleur van je muur

Tegenwoordig moedigen we elkaar allemaal aan om meer aan het milieu te denken: minder lang douchen en de verwarming niet te hoog. Dit is niet alleen beter voor onze aarde, maar ook voor je portemonnee. Maar wat als je dat allemaal al doet en je de maandelijkse rekening nog steeds te hoog vindt? Dan hebben wij een slim trucje om je energierekening nog iets lager te krijgen, zonder dat je hoeft te koukleumen! 

Is jouw energierekening ook erg hoog?

Lekker warm

De grootste energieverbruikers zijn de koukleumen onder ons. Heb jij aan een kleedje op de bank niet genoeg? Grote kans dat jij de temperatuur in huis vaak flink moet opschroeven met een draai aan de knop van je verwarming. Vanaf nu niet meer! Britse onderzoekers kwamen namelijk tot de ontdekking dat er meer dingen van invloed zijn op je lichaamstemperatuur. Namelijk: kleuren!

Verven maar

Wat dit betekent? Dat je je muur in een andere kleur moet verven. Namelijk in olijfgroen! Volgens de studie van de universiteit in Oxford blijkt deze kleur van invloed te zijn op onze lichaamstemperatuur. Door je muur in deze kleur te verven, gaat de temperatuur van je lichaam omhoog, zonder dat de verwarming hieraan te pas is gekomen.

Onderzoek

De wetenschappers onderzochten dit bij 157 mensen, door de deelnemers in verschillende ruimtes met verschillende kleuren te plaatsen. In alle ruimtes was het precies 18 graden. De deelnemers hadden allemaal het gevoel dat de temperatuur in de olijfgroene kamer hoger was dan in de andere twee kamers. Hoe dit komt? In de olijfgroene kleur zitten ondertonen van warme tinten als bruin en geel. Hierdoor ervaren mensen een warmer gevoel. Genoeg reden dus om je kamer eens te voorzien van een likje verf!

Lees ook: 7 onmisbare tips voor als je gaat schilderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels