We moeten dit jaar een stuk meer waterschapsbelasting betalen

Hier zaten we dus echt niet op te wachten

Niemand, echt niemand, staat te springen om onvoorziene uitgaven. Een wasmachine die kapot gaat of een auto die net niet door de APK komt, het zijn flinke tegenvallers. Helaas komt er nu nog een tegenvaller bij. We moeten dit jaar namelijk meer waterschapsbelasting betalen.

Het bedrag gaat flink omhoog.

Percentage

Als we redelijk zijn, snappen we best dat het geld kost om ons water schoon te houden en dat de burger hiervoor een duit in het zakje moet doen. Maar de verhoging is niet voor de poes! De waterschappen verwachten 2,8 miljard euro aan belasting op te halen, zo weet Metro. Dit betekent dat 2,5 procent meer belasting betaald moet worden in vergelijking met 2017.

Kosten

Het CBS weet te vertellen dat een gezin met een eigen woning met een waarde van 250.000 euro dit jaar 359 euro aan waterschapsbelasting zal betalen. Dit is 1,2 procent meer dan vorig jaar. Een alleenstaande met een eigen woning zal 1,8 procent meer betalen. Een gezin in een huurhuis is wat goedkoper uit. Gemiddeld zal een gezin 257 euro moeten betalen en een zelfstandige in een huurwoning zal ongeveer 144 euro moeten betalen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay