Om deze reden moet je eens wat melk voor je huisplanten bewaren

Melk is goed voor elk, ook voor planten

Bij schoonmaken komt meer kijken dan alleen even de afwas doen en met de stofzuiger door het huis gaan. Als je alles in huis echt goed schoon wilt maken, moet je de handen wel even uit de mouwen steken. Toch zijn er nog weleens dingen die we vergeten. Wanneer heb jij bijvoorbeeld voor het laatst je kamerplanten schoongemaakt?

Met een beetje melk gaan je planten weer glanzen.

Kamerplanten

Als de bladeren van je kamerplanten stoffig zijn, halen we nog weleens snel een doekje over de bladeren heen. Bovendien geven we de planten regelmatig water om ze mooi te houden. Maar als je je kamerplanten goed wilt verzorgen, hebben ze meer nodig dan een beetje water. Zo worden sommige kamerplanten enorm blij van een beetje melk.

Hoe werkt het?

Melk ontstoft én ontvet, daarnaast geeft het zuivelproduct je kamerplanten een boost. Hoe het werkt? Doe een beetje melk op een schoteltje en dep er een tissue in. Dep daarna met de tissue zachtjes op de bladeren van je kamerplant. Let op: dit kun je alleen doen bij planten die harde en groene bladeren hebben. Niet alleen zijn je planten dankzij de melk ontstoft en ontvet, maar de plant zal ook de voedingsstoffen -denk aan eiwitten- uit de melk opnemen.

Lees ook: Dit is waarom je koffiedik in je tuin moet gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay