Spullen die je niet in de badkamer moet bewaren

Vind maar meteen een andere plek om deze spullen te bewaren

We schreven vorig jaar al eens een artikel waarin we je vertelden dat je je tandenborstel eigenlijk niet in de badkamer moet bewaren. Ook medicijnen, make-up en scheermesjes bleek je beter niet op deze ene plek in huis te kunnen bewaren. Echter, de lijst met dingen die je niet in de badkamer moet bewaren is veel langer dan dat.

Ook deze dingen kun je beter niet in de badkamer bewaren:

Handdoeken

Wie bewaart zijn handdoeken eigenlijk niet in de badkamer? Niets is zo vervelend dan een nat lichaam hebben en geen handdoek bij de hand hebben. Toch kun je beter een andere plek zoeken om je handdoeken te bewaren dan in de badkamer. Door de vochtige ruimtes zijn handdoeken de perfecte plek voor schimmels om zich te huizen. Je zou ervoor kunnen kiezen om toch een handdoek in de badkamer te bewaren, maar zorg er dan voor dat je de handdoek helemaal kunt uithangen.

Badjas

Een badjas bewaar je dus blijkbaar niet in de badkamer, al kinkt het nog zo logisch. Net als bij de handdoeken kunnen bacteriën zich makkelijk nestelen in de stof. Daarnaast kan de vochtige badkamer er ook voor zorgen dat je badjas muf gaat ruiken.

Boeken en tijdschriften

Je zult heus je boekenkast niet in de badkamer stallen, maar sommigen vinden het prettig om tijdens het badderen (of het uitvoeren van een nummertje twee) iets te lezen te hebben. Boeken en tijdschriften absorberen het vocht in je badkamer supersnel. Resultaat: gerimpelde bladzijdes en lijm die loslaat.

Sieraden

Sommige mensen bewaren de oorbellen in de badkamer, want de spiegel die hier hangt is wel zo makkelijk om de oorbellen snel even in te doen. Helaas zorgt – jawel, weer dat verdraaide vocht- ervoor dat de sieraden sneller lelijk worden dan wanneer je ze in een slaapkamer bewaart. Met name zilveren sieraden zijn hier gevoelig voor.

Parfum

Ook zoiets wat veel mensen in de badkamer bewaren: parfum. Helaas zorgt de wisseling van temperatuur in de badkamer ervoor dat de moleculen in de parfum aangetast worden, waardoor de geur zuur kan gaan ruiken.

Lees ook: 6x schoonmaaktips voor de badkamer

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels