Onkruid tussen de tegels? Om deze redenen moet je het niet weghalen

onkruid

Onkruid tussen de tegels heeft namelijk ook voordelen

Het kan een doorn in het oog zijn, al dat onkruid tussen de tegels of vlonder. Na een hele middag op de knieën te hebben geploeterd in de tuin om al het onkruid te verwijderen, lijkt het met dezelfde rotgang weer terug te groeien. Maar eigenlijk is onkruid verwijderen helemaal niet echt nodig. Sterker nog, onkruid heeft heel veel voordelen!

We denken altijd dat onkruid slecht is. Het zorgt er namelijk voor dat je tuin er minder mooi bijstaat. Al hebben we nooit zin om het onkruid te wieden. Staat het onkruid verwijderen jou ook altijd tegen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het heeft namelijk ook voordelen als je het laat staan!

Waterafvoer

Dus zeg maar dag tegen al die uurtjes ploeteren in de tuin! Je kunt de plantjes prima een tijdje laten staan en je hoeft dus helemaal niet met allerlei bestrijdingsmiddelen in de weer te gaan om ze bestrijden. Het mag er dan misschien slordig uitzien, maar een van de redenen waarom je onkruid wil behouden is voor de waterafvoer. Water kan vaak niet goed weglopen tussen tegels door. Daardoor kan het zomaar eens zijn dat jouw tuin onder water staat na een fikse regenbui. De onkruidplantjes die tussen de tegels staan nemen het regenwater in hun wortels op, waardoor er meer lucht in de grond ontstaat en het water makkelijk kan wegstromen.

Lees meer voordelen op de volgende pagina.

Pagina 1/2