Man verbouwde deze oude schoolbus tot een fantastische woning

man verbouwd oude schoolbus

Wacht maar tot je de binnenzijde ziet!

Zoals velen van ons, was de Amerikaanse Michael Talley het beu om elke maand veel geld te betalen voor huur. Hij bedacht mogelijke oplossingen die misschien radicaal leken, maar uiteindelijk flink loonden. Talley kocht een oude schoolbus voor een spotprijsje en verbouwde deze om het perfecte huis te creëren. Omdat hij geen bouwervaring had, was dit een episch avontuur voor Talley, maar het eindresultaat mag er zeker zijn!

Lees verder om te zien wat hij heeft gedaan met deze roestige, oude schoolbus.

Oude schoolbus

De Amerikaanse grafisch ontwerper, Michael Talley, is woonachtig in Austin, Texas. Na jarenlang elke maand 1200 dollar te hebben betaald voor huur en rekeningen, besloot hij dat genoeg genoeg was en dat hij er iets aan moest doen. Talley ging op zoek naar een duurzame oplossing voor de lange termijn en die vond hij in de vorm van een oude schoolbus. Hij besloot om deze te verbouwen en rond te gaan trekken in zijn nieuwe, rijdende huis. Zo kon hij op lange termijn veel geld besparen.

Veiling

Talley had geluk, want op een speciale veiling werden destijds tien schoolbussen te koop aangeboden. De Amerikaan sloeg zijn slag en kocht een oude schoolbus voor slechts 2200 dollar. Voordat hij aan zijn grote project begon, was hij nog relatief optimistisch, nog onwetend hoeveel werk het opknappen van deze oude schoolbus hem zou kosten. “Uiteindelijk heb ik een schoolbus gekozen omdat ik dacht: ‘Hé, er zijn al vier muren en een dak’,” zo vertelt hij in een interview.

YouTube-tutorials

Een van de grootste problemen waar Talley tegenaan liep met dit project, was de hoogte van de bus. De bus werd gemeten op 1,85 meter, terwijl Talley zelf bijna 2 meter lang is. Dit gaf hem geen andere mogelijkheid dan te proberen het dak omhoog te brengen. Dankzij een hoop YouTube-tutorials lukte het de Amerikaan uiteindelijk om de roestige schoolbus een complete make-over te geven.

Benieuwd wat Talley van deze roestige schoolbus heeft kunnen maken? Kijk dan snel op de volgende pagina en bekijk de video!

Pagina 1/2