Man verbouwde deze oude schoolbus tot een fantastische woning

Indeling

Hij dacht dat het beter zou zijn om de openbare ruimtes van het huis vooraan in de bus te plaatsen. Zijn plan omvatte een keuken die eigenlijk groter was dan wat hij in zijn oude woning had, een groot bureau, zijn oude bank en genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed. Daarnaast moest er natuurlijk ook voldoende opslagruimte zijn.

Keuken

Nadat hij de muren en het dak van de schoolbus onder handen had genomen, was het tijd om aan de binnenkant te werken. Hij bouwde een houten frame en begon aan de keuken. Hij kocht de meeste benodigdheden bij IKEA voor een spotprijs. De kasten en laden kostten hem 30 dollar, waarnaast het grote slagersblok op het aanrecht hem in totaal maar 120 dollar kostte. De keuken begon al snel vorm te krijgen en hij besefte dat het groter zou zijn dan de keuken in zijn vorige woning.

Zonnepanelen

Talley besloot om zijn energie uit zonnepanelen te halen, er is tenslotte veel zon in Texas. Hij installeerde zonnepanelen op het dak tijdens een van de moeilijkste dagen van het hele project. “Dit was de meest frustrerende dag van de bouw,” herinnert hij zich. “Ik deed het zelf, het was erg winderig, en dingen bleven van het dak vallen.” Maar het was het waard, omdat zonnepanelen hem in staat stellen om onderweg elektriciteit op te wekken en geen enorme energierekeningen te hebben.

Badkamer

In zijn nieuwe badkamer installeerde Talley een douche en een toilet. Voor de deur van de badkamer gebruikte hij de houten staldeur die hij had gerestaureerd. Maar hij merkte al snel dat hij zijn badkamer niet zoveel gebruikte als hij had verwacht. “Ik kan de badkamer erin gebruiken, maar dat doe ik zelden. Ik plas buiten zoals de goede God het bedoelde”, onthult Michael. “Wat betreft douchen en zo, ik heb een geweldige kleine buitendouche gebouwd of ik douche in de sportschool.”

Project

In totaal was de Amerikaan bijna een jaar bezig met dit waanzinnige project. Talley woont nu fulltime in zijn omgebouwde schoolbus en betaalt al met al minder dan 100 dollar voor de huur en nutsvoorzieningen. Dat is nog eens geld besparen! Hij werkt momenteel aan zijn busje zodat hij meer door het land kan reizen. In totaal investeerde Talley ongeveer 15.000 dollar om de schoolbus in zijn nieuwe huis te veranderen.

Bekijk hieronder de video vanaf begin tot het verrassende eindresultaat:

Bekijk ook: Wonen in een sprookjeshuis? Het kan, want dit kasteeltje met torentje staat nu te koop

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 90 min, YouTube Let Me Know | Beeld: Pixabay