Puzzelaars opgelet: met deze legpuzzel ben je uren zoet

Welke fanatieke puzzelaar kan deze uitdaging aan?

Veel mensen hebben de legpuzzel weer herontdekt en bij jong en oud lijkt dit tijdvermaak populairder dan ooit. Ben jij een van die enthousiaste puzzelaars die inmiddels wel is uitgekeken op het leggen van standaard afbeeldingen van schilderijen, landschappen of Disney-figuren? Dan is de puzzel die Heinz onlangs op Instagram heeft gepresenteerd misschien de nieuwe uitdaging voor jou. De ketchupfabrikant komt namelijk met een puzzel van 570 stukjes in allemaal exact dezelfde kleur.

Tijdverdrijf

De laatste tijd zijn we massaal aan het puzzelen geslagen en dat is geen verassing. Het is een perfecte hobby om je thuis mee bezig te houden, gezellig met het hele gezin aan de keukentafel of juist wegdromend in je eentje, en het is ook nog eens een uitstekende geheugentraining. Kun jij ook geen genoeg krijgen van het verbinden van puzzelstukjes? Met de nieuwe creatie van Heinz ben je wel even zoet. Op Instagram laat de ketchupgigant een foto zien van een puzzeldoos die alleen maar knalrode stukjes bevat. “Dit is misschien wel de langzaamste ter wereld. 570 stukjes. Allemaal in Heinz-rood. Vertel ons met wie jij deze puzzel zou kunnen maken,” schrijft de sausfabrikant.

Ultieme uitdaging

Geduldig moet je er wel voor zijn. Doordat de puzzelstukjes allemaal precies even knalrood zijn en geen afbeelding bevatten, kun je ook niet af en toe op de doos spieken voor een voorbeeld. De enige richtlijn is de vorm van de puzzelstukjes, precisiewerk dus. Fervente puzzelaars laten zich echter niet afschrikken. Uit de reacties op Instagram blijkt dat veel enthousiastelingen de uitdaging maar al te graag aan gaan. Het maken van de puzzel is helaas niet voor iedereen weggelegd: Heinz verloot de felrode puzzel via sociale media en alleen gelukkige winnaars kunnen aan de slag met deze uitdaging.

Lees ook: Deze 5 spellen speel je thuis met enkel pen en papier

Bron: Cosmopolitan, Heinz Instagram | Beeld: Unsplash