Zo creëer je een kalme sfeer in huis: 5 tips voor een rustgevend interieur

Een goed ingericht huis kan je veel rust brengen

We brengen nog steeds veel tijd thuis door, dus is het extra belangrijk dat je van je woning een genoeglijk plekje maakt. Op sociale media hebben we al veel thuiszitters voorbij zien komen die deze maanden een uitgebreide voorjaarsschoonmaak hebben gedaan, hun kleding hebben georganiseerd of hun boekenkast op kleur hebben gesorteerd. Voelt goed, zo’n net huis, maar hoe houd je dit rustgevende gevoel wat langer vast? Met deze tips tover je jouw woning om in een oase van rust.

1. Blijf opruimen

Het klinkt misschien níet rustig, maar opruimen staat voor ons op nummer één. Ook als je onlangs al een grote schoonmaakbeurt hebt gedaan, moet je voor een langdurig resultaat je rommel blijven opbergen. Verdeel je spullen in de categorieën ‘grondig uitzoeken’ en ‘snel opruimen’. Je keukenla, schoenenrek of garage kun je bijvoorbeeld op een regenachtige zaterdag uitgebreid uitzoeken en organiseren. Zo staan de dingen die je niet dagelijks gebruikt er alvast netjes bij.

Losse spullen

Kijk voor de tweede categorie naar de losse spullen die je wel veel gebruikt. Welke dingen blijven er altijd rondom de bank of de keukentafel slingeren? Zorg ervoor dat die spullen een vaste plek hebben, waar je ze binnen enkele seconden op kan bergen. Kies een vast moment op de dag waarop je alle plekjes die uit zichzelf rommel lijken te verzamelen weer op orde brengt. Als je goede opbergplekken hebt bedacht, kost dit je maar een paar minuutjes tijd. 

2. Creëer een werkhoekje

Wordt er veel (school)werk verricht aan de eettafel? Ligt je puzzel, breiwerk of knutselproject eigenlijk altijd in de weg? Kijk of je de mogelijkheid hebt om een hoekje in huis te creëren dat alleen voor je werk of hobby bestemd is, zodat je de rest van je interieur rustig kan houden. Dit hoeft niet meteen een hele kamer te zijn. Je kunt ook kijken of je een bureautje af kunt scheiden van de rest van de ruimte met bijvoorbeeld grote kamerplanten of een kamerscherm. Zo verstop je de laptops, stapels papier en knutselspullen die je interieur onrustiger maken.

Benieuwd naar nog meer tips voor een rustgevend huis? Lees snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2