Slapen met je viervoeter: dit zegt z’n slaaphouding over hoe je huisdier zich voelt

De slaaphouding van je huisdier zegt veel over de band met je huisdier

Slapen met je huisdier: de één vindt het geweldig en de ander moet er niets van weten. Ondanks dat de meningen verschillen blijkt uit een onderzoek van Itchpet dat twee derde van de honden- en kattenbaasjes met z’n viervoeter zijn bed deelt. Oftewel: dat is een flink aantal. Of je viervoeter hier net zo blij van wordt als jij, dat blijkt uit z’n slaaphouding. Dit zegt namelijk veel over de band met je viervoeter. 

1. Onder de deken

Voornamelijk de wat bangere viervoeters liggen graag onder de dekens. Kruipt je viervoeter dicht tegen je aan en verstopt-ie zich graag? Dan is je viervoeter wat angstig aangelegd. Het is in ieder geval wel duidelijk dat je hond of kat zich bij jou wel veilig voelt.

2. Tussen jou en je lief

Viervoeters die tussen jou en je partner inkruipen, hebben het goed bekeken. De honden of katten die dit doen zijn échte aandachtsliefhebbers. En waar kun je nu meer aandacht krijgen dan tussen beide baasjes in? Precies, nergens!

3. Tegen je voeten

Voor de koukleumen onder ons is dit perfect: zo’n lekker warm diertje wat tegen je koude voeten aankruipt. Echter betekent dit dat je viervoeter graag z’n rust opzoekt in de nacht. Ben je een wilde slaper? Dan is de kans groot dat je hond of kat bij je voeten gaat liggen.

4. In je knieholtes

De baasjes die geregeld in een ‘foetushouding’ slapen liggen met hun benen opgetrokken. Heb jij een hond of kat die vervolgens in je knieholtes kruipt? Dan is je huisdier gek op je. Hij vertrouwt je en voelt zich veilig.

5. Langzaam dichterbij

Ligt je huisdier aan het begin van de avond ver van je af, maar kruipt-ie langzaam dichterbij? Dan durft je viervoeter z’n liefde nog niet helemaal te tonen. Het kan zijn dat je hond of kat van zichzelf zo is, of dat er langzaamaan meer genegenheid ontstaat. Eén ding is zeker: jullie hebben een sterke band met elkaar.

6. Helemaal uitgestrekt

Ligt je hond of kat helemaal gestrekt in bed? Dan heeft je viervoeter er geen problemen mee om wat aandacht op te eisen. Daar komt nog bij: wanneer je viervoeter in deze houding gaat liggen, wordt-ie graag geaaid.

7. Het kussen delen

Kruipt je viervoeter ‘gezellig’ op jouw kussen? Dan is het duidelijk dat je hond of kat je graag ziet en opzoekt. Daarnaast betekent het ook dat je viervoeter lichtelijk verwend is en flink wat aandacht nodig heeft. Let er echter wel op dat je hond niet té verwend wordt. Je viervoeter hoeft heus niet jouw nachtrust te verstoren!

8. Tegen je borstkas

Kruipt je huisdier onder je arm? Legt-ie z’n koppie tegen je borstkas aan? Dan zit het met jullie band wel goed. Je hond of kat vindt het fijn om bij je te zijn en wordt rustig van je hartslag. Jullie band is erg sterk!

Lees ook: Deze vier sterrenbeelden zijn het snelst chagrijnig

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash