Met deze geniale spaarmethode heb je aan het eind van het jaar moeiteloos 1500 euro gespaard

sparen

Sparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Sparen is voor sommige mensen geen enkel probleem, anderen hebben iets meer een gat in hun hand en komen zo maar lastig tot een goed gespekte spaarrekening. Het zou zo maar kunnen dat sparen ook niet echt jouw sterkste punt is, terwijl het toch wel handig is om altijd wat extra geld achter de hand te hebben.

Vakantie, een reparatie of toch dat leuke paar schoenen: sparen is altijd een goed idee.

365-dagen-spaar-challenge
Maar als je in één keer een grote som geld opzij zet voelt dit als een enorme hap uit je maandsalaris. Dan ben je toch snel geneigd om een lager bedrag te storten, of het helemaal maar te laten. Zonde, want met een iets andere benadering kan jij flink wat geld achteruit zetten dit jaar, zónder dat je het eigenlijk doorhebt!  Met de ‘365-dagen-spaar-challenge’ houd jij aan het einde van dit jaar maar liefst 1500 euro over!

Elke dag een beetje
De methode is eenvoudig. Je spaart elke dag een klein bedrag, in plaats van een grote smak in één. Elke maandag spaar je 1 euro, dinsdag 2 euro, woensdag 3 euro en zo ga je door tot je op zondag 7 euro opzij zet. Dit betekent dat je aan het einde van de week al maar liefst 28 euro hebt uitgespaard. Ga het hele jaar zo door zodat je aan het einde van het jaar tegen een bedrag van 1456 (!) euro op je spaarrekening bij elkaar hebt gesprokkeld. Het kost je per keer niet meer dan zeven euro en het levert je een mooi bedrag op!

Lees ook: Dit goede voornemen past bij jouw horoscoop

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels