Stinkende kliko? Met deze tips kom je er snel vanaf

Van kattenbakkorrels tot een reinigingsabonnement

We zijn ontzettend blij dat de zon eindelijk schijnt. Die zomerse temperaturen hebben echter niet alleen maar voordelen. Zo kunnen er vieze geurtjes in de kliko ontstaan. Niet echt prettig natuurlijk, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om hiervan af te komen. Wij zetten er zes op een rij. 

1. Zuiveringszout of soda

Soda is een middeltje dat je bijna overal voor kunt gebruiken. En je raadt het al, het komt ook van pas al je nare luchtjes uit je kliko wilt krijgen. Het middeltje neutraliseert geurtjes namelijk. Strooi gewoon een handje zuiveringszout of sodakorrels op de bodem van de kliko et voilà.

2. Koffiedik

Gooi jij koffiedik altijd meteen weg? Niet meer doen als je van de geurtjes in je container af wilt. Dit is namelijk perfect om onaangename geuren tegen te gaan. Koffie neutraliseert geurtjes, ook na het snijden van een ui of teentje knoflook. Wrijf wat koffiedik in je handen en de geur is verdwenen. De natuurlijke oliën van het koffiedik komen hierdoor los en nemen de ongewilde geurtjes in zich op. Niet alleen in de container, ook in de koelkast kan dat goed werken.

3. Waspoeder

Deze tip is eigenlijk heel logisch. Waspoeder ruikt natuurlijk heerlijk fris, dus wanneer je dit in een stinkende container gooit kan het niet anders dan dat die ook lekker gaat ruiken. Gooi een beetje waspoeder op de bodem en herhaal dit halverwege nog eens.

4. Stro

Het beste is om een probleem bij de oorzaak aan te pakken. De nare geurtjes in je kliko worden veroorzaakt door het vocht dat uit afval komt. Dit kun je voor zijn door stro op de bodem te leggen. Stro zal het vocht absorberen, waardoor het niet gaat stinken. Je kunt de deksel eventueel op een kier laten staan, door er een dun latje tussen te leggen, zodat er ook zuurstof bij kan komen.

5. Reinigingsabonnement 

Wil je helemaal geen werk hebben van je stinkende kliko? Je kunt het ook laten doen! Er bestaat namelijk een speciaal ‘kliko reinigingsabonnement’. Dit kun je afsluiten bij Cleanprofs, marktleider en specialist op het gebied van reiniging van kliko’s. Zij komen iedere maand langs om je container te reinigen op de dag dat deze geleegd wordt. Er wordt alleen gebruikt gemaakt van biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel en schoon water. Hierdoor is het niet belastend voor het milieu. Zo heb jij altijd een schone kliko, die hemelrijk fris ruikt. Wat willen we nog meer? Probeer de eerste maand voor 1 Euro!

Dit artikel is in samenwerking met Cleanprofs geschreven.

Lees ook: Houd je planten in leven met déze vier tips

Bron: Cleanprofs, Libelle, Tips en Weetjes | Beeld: iStock