Heb jij een klein huis? Met deze 8 tips laat je jouw huis groter lijken

Klein maar fijn

Ondanks dat het op Pinterest normaal lijkt, zijn we in het ‘gewone leven’ niet allemaal gezegend met een gigantisch huis. Dit wil daarentegen niet zeggen dat hier iets mis mee is, want klein kan hartstikke fijn zijn. Er zijn een aantal fijne kneepjes waardoor je de boel een stuk groter kunt laten lijken. En dat willen we allemaal, toch? Aan de slag! 

1. Gelijke vloeren

Het is misschien een investering, maar het is de moeite waard. Wanneer jouw vloeren in zowel de keuken, gang, woonkamer als slaapkamer allemaal van hetzelfde materiaal zijn, lijkt het geheel een stuk groter. Je verdeelt de ruimtes hierdoor minder op in hokjes.

2. Spiegeltje, spiegeltje

Spiegels zijn magisch in een kleiner huis. Zet een grote spiegel tegen de wand of hang ‘m op. Wedden dat dit de ruimte groter doet lijken?

spiegel

3. Minimalistische raambekleding

Heb jij grote zware gordijnen voor de ramen hangen? Dan kun je dit maar beter veranderen. Kies ervoor om zoveel mogelijk licht in je woonkamer te krijgen. Woon je in een studio en wil je de boel in de avond goed donker krijgen? In zo’n geval kun je een rolgordijn bestellen en dit voor het gewenste raam ophangen. Zo krijg je overdag veel licht, maar kun je ook nog lekker uitslapen.

4. Meubels op pootjes

Lijken jouw meubels klein en ‘propperig’? Grote kans dat je geen meubilair op pootjes hebt. Door de boel een klein beetje de lucht in te tillen, lijkt de ruimte optisch gezien een stuk ruimer.

bank

5. Kies voor groot meubilair

Je zou het misschien niet denken, maar groot meubilair laat de ruimte een stuk groter lijken. Kies voor een aantal statement meubelstukken, in plaats van klein en verschillende meubilair. Hierdoor oogt de ruimte minder rommelig en juist groter!

6. Glazen meubilair

Een handig trucje – wat we overal op Pinterest tegenkomen – is het gebruiken van glazen meubelstukken in je interieur. Een glazen salontafel of dressoir laat de ruimte een stuk groter lijken. Het is misschien een investering, maar geloof ons: het is de moeite waard!

glas

Lees ook: Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Bron: Homedeco | Beeld: Unsplash