Tips om je tuinmeubelen klaar te maken voor de winter

Tuinmeubelen winterklaar maken? Zo doe je dat!

De zomer is overgegaan in de herfst. Het zal niet heel lang meer duren voordat ook de herfst zal overgaan in de koude winter. Onze tuin dient daarom goed voorbereid te zijn op de kou en vorst. Heb je houten of aluminium tuinmeubelen in de tuin staan? Met deze handige tips zorg jij ervoor dat ze de winter overleven en in het voorjaar weer in de tuin schitteren.

Bied tuinmeubelen een optimale levensduur door deze tips toe te passen voordat de winter begint.

Levensduur verlengen

Vandaag de dag zijn tuinmeubelen zo gefabriceerd dat ze beschikken over een uitstekende weerbaarheid en de verschillende weersinvloeden goed kunnen weerstaan. Deze meubelen zouden in principe dus het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Dit neemt niet weg dat het weer wél invloed kan hebben op de levensduur van de meubelen in de tuin. Daarom is het aan te raden om de tuinmeubelen voor te bereiden op de weersinvloeden in de winter als sneeuw, kou, vorst, wind en regen.

Binnen

Heb je de ruimte in of om het huis om de tuinmeubelen binnen te zetten tijdens de wintermaanden, dan kan dit alleen maar goed doen voor je geliefde meubelen. Belangrijk is wel om de meubelen op een plek te zetten waar voldoende verluchting aanwezig is. Op tuinmeubelen die op plekken staan waar de lucht vochtig of luchtdicht is kunnen schimmels ontstaan of insecten kunnen de meubelen aantasten.

Beschermhoes

Een andere mogelijkheid is om de meubelen in de tuin af te dekken met een hoes. Een beschermhoes voor je loungeset werkt perfect om je meubelen zo optimaal mogelijk te beschermen, zonder ze te hoeven te verplaatsen. Let wel op met het afdekken van (teak)houten meubelen in de winter, want hierbij hebben schimmels als snel vrij spel.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen worden tegenwoordig ook veel aangeschaft voor de tuin. Het grootste voordeel? Ze zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Met een vochtige doek kun je de aluminium meubelen gemakkelijk schoonmaken en ze kunnen probleemloos het hele jaar buiten blijven staan. Het is wel verstandig om ook deze meubelen in de winter af te dekken met een hoes. Op deze manier zijn ze beschermd tegen vocht en uitwerpselen van vogels.

Lees ook: Een tuin vol met bladeren? Op deze plek kan je ze beter laten liggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Latour Tuinmeubelen | Beeld: PxHere