Veiligheidswaarschuwing: deze wasmachines kunnen mogelijk een defect bevatten

veiligheidswaarschuwing wasmachine

De wasmachines werken mogelijk niet naar behoren

Heb jij onlangs een wasmachine aangeschaft? Dan raden we je aan het merk goed te controleren. De NVWA geeft een officiële veiligheidswaarschuwing, omdat de wasmachines een risico op letsel vormen. Heb jij een van deze wasmachines in huis? Check het voor de zekerheid! 

Bosch en Siemens

BSH Huishoudapparaten BV gaf onlangs aan het NVWA een belangrijke veiligheidswaarschuwing af. De waarschuwing geldt voor een aantal wasmachines van de merken Bosch en Siemens. Bij kwaliteitscontroles kwam aan het licht dat er mogelijk een defect aan de binnentrommel zou kunnen zitten. Onder bepaalde omstandigheden zou dit het risico op letsel veroorzaken. De verbinding zou tijdens het centrifugeren namelijk los kunnen raken.

Type wasmachine

De wasmachines waarbij de verbinding van de binnentrommel niet juist is, bestaan uit een aantal verschillende varianten. Het gaat om de volgende wasmachines van Bosch en Siemens: Bosch WAT28320NL, Bosch WAT28461NL, Bosch WAT284B2NL en Siemens WM14T463NL, Siemens WM14T320NL. Alle apparaten hebben het FD-nummer: FD9902 en zijn geproduceerd in februari 2019.

Heb jij een van deze wasmachines in gebruik? BSH Huishoudapparaten roept consumenten op om de wasmachine in te ruilen voor een gratis, vervangende wasmachine voor hetzelfde merk en type. Je doet dit hier.

Lees ook: Onderzoek toont aan hoeveel mensen overlijden door meeroken

Bron: NVWA | Beeld: Pxhere