8x het is verboden om naar deze plekken te reizen

Het kan heftige consequenties hebben als je het toch doet

Tegenwoordig hoef je geen weken meer op een boot te zitten om van de ene plek naar de andere te reizen. Gelukkig niet zeg. Al betekent het niet dat we elke plek maar kunnen bezoeken. Zo is het verboden om naar deze plekken te reizen.

Grotten van Lascaux – Frankrijk

Beeld: Lascaux II door Jack Versloot onder de Lascaux II

Prachtige kunst vind je terug in de grotten van Lascaux, maar velen zullen het niet met eigen ogen zien. De grotten werden in 1963 en in 1979 gesloten voor toeristen door de World Heritage Site. Dit werd gedaan vanwege een uitbraak van schimmels en bacteriën in de Franse grotten. Vandaag de dag mogen er wel weer mensen naar binnen, maar het gaat slechts om een handjevol personen per dag.

North Sentinel Island

Beeld: Unsplash, Kurt Cotoaga

Het North Sentinel Island is een afgelegen eiland dat valt onder het Indiase grondgebied. Toeristen zijn er niet welkom en daar kun je maar beter gehoor aan geven. Alleen Indiase autoriteiten kunnen je toegang tot het eiland verlenen, maar dat doen ze nooit aan toeristen. Dit omdat op het eiland Sentinelezen wonen, een inheemse bevolking.

In 2019 lapte de missionaris John Allen Chau de regels echter aan zijn laars en ging hij illegaal naar het eiland. Hij hoopte de bevolking te kunnen bekeren tot het Christendom. Hij werd belaagd toen hij in contact probeerde te komen met de Sentinelezen, maar probeerde het daarna nogmaals. Niemand heeft daarna nog wat van hem gehoord.

Snake Island – Brazilië

Beeld: Unsplash, Jéan Béller

De naam zegt eigenlijk al genoeg: slangeneiland. Ilha da Queimada Grande, zoals ze het eiland in Brazilië noemen, is het verblijf van 4000 giftige adders, waaronder een van ’s werelds meest dodelijke slangen. Alleen wetenschappers en biologen worden toegelaten tot het eiland.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2