Dit vergeet iedereen: door déze dingen in huis te doen bespaar je jaarlijks honderden euro’s!

Bespaar honderden euro’s met deze tips

Geld overhouden aan het einde van de maand, dat willen we allemaal wel. Toch is de realiteit vaak anders en hebben we aan het einde van ons geld vaak een beetje maand over in plaats van andersom.  Ook al lijkt het vaak lastig: goedkoper huishouden is bereikbaar voor iedereen. Een gezin onderhouden kost natuurlijk geld.

Maar wist je dat je met een paar slimme trucs heel wat tijd én geld kunt besparen in het huishouden?

Stekker
Haal na het gebruik van  je koffiezetapparaat, waterkoker, blender, laptop of wat dan ook altijd de stekker uit het stopcontact. Veel apparaten verbruiken stroom als ze niet aan staan, maar de stekker wel in het stopcontact zit. Dit heet stand-by verbruik of sluipverbruik. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor opladers van mobiele telefoons. Deze gebruiken stroom zolang ze in het stopcontact zitten en moet je eruit halen zodra het toestel is opgeladen. Een gemiddeld Nederlands huishouden betaalt ruim 100 euro per jaar aan dit sluipverbruik. Zo’n tweederde daarvan kun je voorkomen!

Boodschappen
Deze tip kennen veel mensen wel, maar toch nog handig: maak per week een lijst met boodschappen en doe één keer per week je boodschappen! Zo eet je wat je in huis haalt ook daadwerkelijk op en is de kans veel kleiner dat je allemaal extra’s en snacks in huis haalt, die of op je heupen of in de prullenbak belanden. Het zal je verbazen hoeveel het scheelt!

Rood staan
Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven. Zorg er daarom voor dat je niet rood kunt staan bij de bank. Gebruik daarnaast je creditcard zo min mogelijk, bijvoorbeeld alleen op vakantie of om een auto te huren. Over het gebruik van je creditcard en de mogelijkheid tot rood staan betaal je veel rente en als het niet nodig is, is dat gewoon weggegooid geld.

Tussendoortjes
Een kopje koffie op het station voordat je met de trein naar werk gaat? Een broodje tijdens de lunch in een croissanterie? Dit lijken kleine bedragen, maar bij elkaar opgeteld schrik je van wat het je kost. Je kunt hier zeker een paar honderd euro op jaarbasis mee besparen. Stel je neemt elke dag een koffie verkeerd op het perron van €3, dan bespaar je elke maand zo’n € 60. Neem een jaar lang een thermoskan mee en doe daar thee/koffie in, dan bespaar je al € 720! Op alleen koffie!

Graadje lager
Zet de verwarming eens een graad lager en trek in plaats daarvan gewoon een keer een vest aan. Even wennen, maar de verwarming een graad lager zetten kan je al 50 euro per jaar besparen. Als je vervolgens de thermostaat een uur voor het slapen op 15 graden zet, bespaar je hiermee nog eens zo’n 40 euro per jaar. Gordijnen dicht doen ’s avonds scheelt ook in de warmte.

Lees ook: Met deze methode heb je aan het eind van het jaar moeiteloos 1500 euro gespaard

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels