Ga jij verhuizen? Voorkom deze 5 veelgemaakte fouten 

verhuizen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij een verhuizing komt veel kijken. Het huis staat vol met dozen en in je hoofd is het één grote chaos. Niet heel gek als je daardoor een aantal dingen vergeet. Wij hebben daarom de meest gemaakte verhuisfouten op een rijtje gezet. Vink deze punten alvast af, dan kun je met een gerust hart aan de verhuizing beginnen. Succes! 

1. Geen verhuisplanning

Wie komt wanneer helpen? Hoeveel tijd neemt een bepaalde klus in beslag? Oh, en hoe laat moest je ook alweer aanwezig zijn bij je nieuwe huis? Er komt veel kijken bij een verhuizing. Een goede verhuisplanning is dan ook essentieel. Het zorgt niet alleen voor rust in je hoofd, de verhuizing als ook een stuk soepeler en sneller verlopen. 

2. Geen verhuisteam

Het is hartstikke fijn als er een hele groep vrienden en familie klaarstaat om te helpen, maar efficiënt is het helaas niet. Als je gaat verhuizen tijdens de huidige lockdown heb je sowieso niet veel keuze, maar soms ben je met een klein team überhaupt beter af. Zie je het helemaal niet zitten om het zelf te doen? Je kunt altijd nog een verhuisbedrijf inhuren. Zij hebben de klus binnen no time geklaard. Waar je ook voor kiest, denk er van tevoren goed over na. 

3. Spullen niet georganiseerd  

Als je je spullen niet goed organiseert, wordt het een chaos. Voor je het weet belanden de wijnglazen en het bestek in de badkamer en staat de douchegel in de slaapkamer. Gelukkig zijn dit soort dingen eenvoudig te voorkomen. Label elke verhuisdoos, zodat je later nog weet wat erin zit. Schrijf met een stift op de doos waar het thuishoort of plak er een sticker op. Dat zal je in het nieuwe thuis veel tijd besparen. 

4. Praktische zaken niet geregeld  

Van alle dingen die bij de verhuizing komen kijken, is dit zeker niet het leukste klusje. Helaas zul je er toch echt aan moeten geloven, want er komt ook de nodige administratie bij kijken. En dat is iets wat je niet moet vergeten. Zo moet je de notaris op de hoogte brengen, een water- en elektriciteitsrekeningen afsluiten, de nieuwe school voor je kinderen regelen en tientallen keren een adreswijziging doorgeven. Zet van tevoren op een rijtje wat je allemaal moet doen, zodat je overzicht houdt. 

5. Noodzakelijke spullen niet bij de hand

Leg alle spullen die je vaak nodig hebt bij elkaar, maar vergeet ook noodzakelijke dingen niet. Zo is het handig om een EHBO-kit binnen handbereik te hebben. Mocht er iets gebeuren tijdens de verhuizing, dan hoef je niet alle dozen uit te pakken om de pleisters te zoeken. Maak voor jezelf een lijstje met noodzakelijke spullen die handig zijn om in de buurt te hebben.

Lees ook: Ai: dit horrordetail hebben we altijd gemist in ‘The Lion King’

Bron: Libelle | Beeld: Pexels