6 manieren om WD-40 te gebruiken in de keuken

WD-40 keuken

Je kunt er nog veel meer mee dan scharnieren smeren

Eerder schreven we al over zes onverwachte dingen die je met WD-40 kunt doen, maar daar voegen we er nu nóg eens zes aan toe. De mogelijkheden van de blauw-gele spuitbus zijn namelijk eindeloos. Heb jij het goedje al eens voor deze klusjes gebruikt?

Multifunctioneel middel

Grote kans dat je een bus WD-40 in de garage hebt staan om af en toe een scharnier te smeren. Maar ook voor heel andere klusjes grijpen wij regelmatig naar dit middeltje. Een kleine waarschuwing voordat je zelf ook enthousiast aan de slag gaat: WD-40 is gemaakt van olie en daardoor licht ontvlambaar. Pas dus op bij warmtebronnen. Gebruik het goedje niet op kleding die later de wasmachine of droger ingaat. Zorg tot slot voor een goede ventilatie wanneer je met WD-40 in de weer gaat.

1. Stickers verwijderen

Met een klein beetje WD-40 verwijder je in een mum van tijd stickers en etiketten van nieuwe glazen, borden of ander servieswerk. Ook handig als je de glazen potjes van etenswaar opnieuw wilt gebruiken.

2. Keuken ontvetten

Hoewel WD-40 zelf ook een beetje vettig aanvoelt, is het een uitstekend middel om vetspetters te verwijderen. Spuit een kleine hoeveelheid van het middel op de aangekoekte vetvlekken achter het fornuis en neem het oppervlak vervolgens af met een schone doek.

3. Vingerafdrukken verwijderen

Vieze vingerafdrukken op roestvrijstaal kun je in een handomdraai verwijderen door ze met een beetje WD-40 in te spuiten. Neem het staal vervolgens af met keukenpapier et voilà. 

4. Schimmelplekken wegpoetsen

Heb je een vies schimmelrandje in de koelkast, vriezer of vaatwasser? Of groeien er bruine spikkels in de voegen? Ook hierbij helpt WD-40 je uit de brand. Spuit een klein beetje WD-40 op de schimmelgroei, laat het een paar minuten inwerken en veeg de plek vervolgens schoon.

5. Lades soepel laten lopen

Als je die bus WD-40 toch in de keuken hebt staan, gebruik ‘m dan meteen om vastzittende lades weer los te maken. Spuit wat WD-40 in de ladegeleiders en de stroeve lades doe je zó weer soepeltjes open.

6. Glazen losmaken

Glazen opstapelen bespaart ruimte in je keukenkast, maar soms krijg je ze met geen mogelijkheid meer uit elkaar. Hier komt WD-40 om de hoek kijken, want met een klein hoeveelheid wrik je de glazen gemakkelijk weer los zonder dat ze in duizend stukjes barsten.

Lees ook: 6 dingen die je gemakkelijk kunt schoonmaken met Biotex

Bron: Apartment Therapy | Beeld: videostill