6 dingen die je met WD-40 kunt doen

WD40

Heb jij standaard WD-40 in huis?

WD-40 is een van die dingen die je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Het middel kun je voor tig dingen gebruiken en je betaalt er maar een paar euro voor. Zo kun je stickers makkelijk verwijderen met de waterverdrijvende spray en kun je het gebruiken om zwarte vegen van de vloer af te halen. Maar er zijn nog meer dingen die je ermee kunt doen. We hebben 6 dingen voor je op een rijtje gezet.

1. Wc schoonmaken

Heb je een kalklaag in het toilet? Spuit er wat WD-40 op. Laat het een paar minuten intrekken en schrob de vlekken met een toiletborstel of puimsteen. Dankzij de WD-40 is je toilet weer blinkend schoon.

2. Kalkaanslag douchedeuren

Als je kalkaanslag van het water op je douchedeur hebt, verwijder je dit makkelijk met wat schoonmaakazijn. Maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Spuit een dun laagje van de waterverdrijvende spray op de deuren van je douche en je voorkomt kalkaanslag.

3. Gereedschap behandelen

Voor wie (veel) gereedschap heeft, is WD-40 een must! Een beetje WD-40 smeert het gereedschap en voorkomt bovendien roestvorming op metalen oppervlakken.

4. Vlekverwijderaar

Hardnekkige koffie- of theevlekken op je aanrecht, kun je natuurlijk verwijderen door hard te boenen. Maar je maakt het jezelf makkelijker door er een beetje WD-40 op te spuiten. Even in laten trekken en er met een doekje overheen, kinderspel!

5. Voorkom dat deuren dichtvriezen

We hebben nog geen strenge winter meegemaakt, maar mocht er toch een flinke vorst optreden, spuit dan wat WD-40 op de rubbers van je autodeur. Dit voorkomt dat de deuren ’s nachts vastvriezen en scheelt je ’s ochtends dus veel werk.

6. Maak je gladde schoenen waterdicht

Masseer wat WD-40 op je schoenen om ze waterdicht te maken. Let wel op! Dit trucje werkt niet voor alle schoenen. Zo moet je geen WD-40 op suède schoenen of sneakers spuiten.

Lees ook: Maak deze 5 dingen in huis nooit met bleek schoon

Bron: One Good Thing by Jillee, Snuggerd | Beeld: Videostill YouTube