Weg met die vieze tabaksgeur: dit kun je ertegen doen

tabaksgeur

Wij delen een paar tips om die tabaksgeur uit je huis te verwijderen

Niemand vindt een tabaksgeur in huis een fijne gewaarwording. En het erge is nog: je hoeft zelf niet eens te roken om last te hebben van de rookgeur in je huis. Via jouw onderburen kan de rooklucht namelijk ook gewoon naar boven drijven. Of misschien heeft de vorige eigenaar wel gerookt in je huis. Bah! Gelukkig hebben wij een paar tips die ervoor zorgen dat deze geur weggaat uit je huis.

Spiritus of azijn

Heb je last van een rooklucht in je huis? Dan heb je maar twee dingen nodig: spiritus en azijn. Ja, zo makkelijk kan het zijn. Zet één of twee kommetjes met een laagje van de spiritus en azijn bovenop wat wandmeubels. Het spul doet wonderen, want na een tijdje is de geur helemaal weg. Ideaal toch?

Natte doek

Hang ’s nachts een natte handdoek op om gemakkelijk van de rookgeur af te komen. Hang de doek over een stoel of over een deur. De volgende ochtend zal je de tabaksgeur niet meer ruiken. Klinkt té simpel om waar te zijn toch? Toch is het zo simpel. Probeer het eens.

Houtskool of gemalen koffie

Zet een paar kommetjes met houtskool of gemalen koffie neer in je huis en de rookgeur is binnen een dag verdwenen. Houtskool en gemalen koffie hebben namelijk een neutraliserende werking, wat een rookgeur op een betaalbare manier tegen zal gaan.

Wierook

Wierook is een natuurlijke geur verspreider en werkt ook zeker goed bij het verwijderen van de rooklucht in je huis. Als je de stokjes aansteekt is het belangrijk om ook meteen je ramen en deuren open te zetten. De wierook heeft een heerlijk parfum, waardoor de stokjes de rookgeur naar zich toetrekken en de eigen reuk wordt vervangen met de rookgeur. Doordat de ramen en deuren openstaan, wordt de geur dus snel verwijdert met behulp van de wierookstokjes.

Luchtreiniger

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier om tabaksgeur tegen te gaan. Een luchtreiniger met een ionisator is met name zeer geschikt voor het filteren en schoonmaken van de vieze lucht. Een ionisator zorgt ervoor dat de kleinste verontreinigingen uit de lucht worden gehaald. Ook zorgt dit ervoor dat de vieze lucht wordt vervangen met een andere geur. Het is dus een snelle en effectieve manier om die vieze tabaksgeur uit je huis te verwijderen.

Lees ook: Gft-bak vol met maden? Met deze 7 tips voorkom je dit!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels