Werken vanuit huis? Met deze 4 tips creëer je een volmaakt thuiskantoor

Thuiswerken in je thuiskantoor was nog nooit zo leuk!

We zien het tegenwoordig steeds vaker: werken vanuit huis. Of je nu ZZP’er bent of van de baas zo nu en dan thuis mag werken, een goed thuiskantoor is een must. De ruimte dient van alle gemakken voorzien te zijn. Pas daarom deze 4 tips toe om een volmaakt kantoor in huis te creëren.

1. Kies de juiste kleur

Zonder dat je er bewust van bent hebben bepaalde kleuren invloed op je concentratievermogen. Laat dit nu net een van de belangrijkste dingen zijn voor je kantoor thuis. Houd de basis van de ruimte zo licht mogelijk. Verf de muren in een lichte, witte kleur en gebruik één accentkleur om de ruimte op te fleuren. Heb je veel concentratie nodig voor je werk? Kies dan voor de accentkleur blauw. Oranje als accentkleur geeft positieve energie en groen zorgt voor harmonie in de ruimte.

2. Kantoormeubilair

Over naar het meubilair in het thuiskantoor. Een goed bureau, bureaustoel en andere kantoorbenodigdheden zijn onmisbaar. Maar wat kost dit allemaal wel niet? Gelukkig zijn er ook budgetvriendelijke oplossingen. Investeer in een goed bureau, een comfortabele bureaustoel en een functionele schuifdeurkast waar je gemakkelijk al je spullen in kunt opbergen. Door van tevoren goed te oriënteren bij de goedkopere woonwinkels lukt het al snel om voor een leuke prijs de belangrijkste spullen aan te schaffen.

3. Goede zithouding

Je spendeert uren in je thuiskantoor. Daarom is een goede zithouding essentieel. Let daarom bij de aankoop van een bureaustoel of deze de volgende functies bevat:

  • Instelbare rug
  • Hoogte verstelbaar
  • Verstelbare armpads
  • Kantelbaar
  • Juiste ondersteuning biedt
  • Zitting bij je lengte past
  • Actieve zithouding biedt

4. Licht en frisse lucht

Wees ervan bewust waar je je meubilair plaatst in de ruimt. Zorg dat je bureau dichtbij het raam staat zodat je voldoende daglicht krijgt en er frisse wind naar binnen kan waaien. Goed daglicht heeft invloed op je concentratie en werkcomfort. Plaats ook een bureaulamp met semi-warm licht. Door een raam open te zetten voor frisse lucht zorg je ervoor dat je productiever kan werken. De energieboost die je krijgt van de frisse wind geeft je voldoende werklust om productief de dag door te komen.

Lees ook: 9 dingen die je nooit onder het bed moet bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flexondernemen | Beeld: Unsplash