Na zó veel jaren is je koelkast echt aan vervanging toe!

Zo vaak moet je je koelkast vervangen

Lampen, stofzuigers, koffiezetapparaten en andere huishoudelijke spullen: alles vervangen we regelmatig als het er niet meer mooi uit ziet of als het kapot is gegaan. Wat we echter bijna nooit vervangen is de koelkast. Jammer, want dit zou wel degelijk moeten! 

Een koelkast is een flinke uitgave, maar je verliest nog meer geld als je hem niet vervangt..

Energiezuiniger
Een nieuwe koelkast is natuurlijk een flinke uitgave. Veel mensen vervangen het apparaat dan ook niet tijdig, maar dit is niet zo verstandig. Drogers, wasmachines, vriezers en andere huishoudelijke apparaten zijn in de afgelopen tien jaar namelijk veel zuiniger geworden. Verruil je je oude koelkast dan ook voor een nieuw exemplaar, dan kun je veel geld besparen op je energierekening.

Besparen
Het scheelt zelfs zoveel in energiekosten, dat je de aanschaf binnen een korte tijd terug hebt verdiend. Heb je alleen geen idee of het in jouw geval loont om een nieuwe koelkast aan te schaffen, dan kun je het op de volgende hele simpele manier uitrekenen: een koelvriescombinatie die ongeveer twintig jaar oud is verbruikt ongeveer 500 kilowattuur per jaar. Een nieuwe variant van dezelfde koelkast met een zeer zuinig energielabel (denk aan een koelkast met een energielabel A+++) verbruikt slechts 150 kilowatt uur per jaar. Hiermee bespaar je ongeveer 85 euro per jaar. Na zeven jaar zou je je koelkast hebben terugverdiend.

Lees ook: Heb jij al een spons in de koelkast? Als je dit leest ga je het meteen doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes ®