Geen strijkijzer? Met deze 6 tips krijg jij je kleding óók kreukvrij

tips kreuken

Geen strijkijzer nodig om die kreukels uit je kleding te halen

Als je een beetje op ons lijkt, ben je geen fan van strijken. Een voor een alle schone kledingstukken over de strijkplank halen? Nee bedankt. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om kreukels makkelijk uit je kleren te krijgen, óók wanneer je geen strijkijzer hebt. Schoonmaakspecialist Kegan Kimball deelt zijn zes beste tips om je kleding kreukvrij te krijgen.

1. Bespuit je kleding met water en azijn

Volgens Kimball is dit een makkelijke én milieuvriendelijke manier om kreukels uit je kleding te halen. Hoe doe je dat? “Vul een spuitfles voor een kwart met witte azijn en voor driekwart met water. Schud de fles en spray het mengsel over de kreuken. Laat het kledingstuk drogen en je zult zien dat de kreuken beginnen te verdwijnen.” Omdat azijn een natuurlijk ontsmettingsmiddel is, kun je deze spray ook gebruiken om je kleding op te frissen tussen twee wasbeurten door.

2. Doe een ijsblokje in de wasdroger

Heb je een wasdroger in huis? Dan is dit dé tip voor jou. “Gooi je droge kleding die ontkreukt moet worden in de wasdroger en gooi er een ijsblokje bij in. Stel de timer in op tien minuten. Door de hitte van de wasdroger smelt het ijsblokje en komt er stoom vrij. Die stoom zorgt ervoor dat jouw kleren weer kreukvrij worden”, aldus Kimball. En je hoeft er verder zelf niets voor te doen, ideaal!

3. Houd de kreukels boven een kokende ketel

Hier willen we direct even een waarschuwing bij plaatsen: pas op voor je handen. Volgens Kimball is dit een snelle manier om je kleding te ontkreuken. Dit werkt het beste bij kleinere gekreukte items. Houd deze boven een pot met kokend water. Het beste is om ovenwanten te dragen, om te voorkomen dat je je handen brandt.

Lees op de volgende pagina verder hoe je je kleding nog meer kreukvrij krijgt.

Pagina 1/2